Tjek din kommune: Nu skal en københavnerfamilie tjene over en million for at få råd til et hus på 140 m2

Realkredit Danmark har beregnet, hvad det kræver for en typisk familie at købe et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter i de forskellige kommuner i Danmark.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

En million kroner.

Så meget skal en typisk familie nu tjene årligt før skat, hvis målet er at låne til at købe et 140 m2 stort hus i København.

Det viser nye beregninger fra Realkredit Danmark.

Indkomstkravet, der typisk offentliggøres årligt, er steget de senere år.

For første gang siden 2007 viser tallene et krav på over en million kroner.

Sidste år skulle en familie tjene på 945.000 kr. om året før skat for at få råd til et hus på samme størrelse.

De høje boligpriser hjælper ikke på, at nettotilflytningen til Københavns Kommune er faldet markant de seneste år. Berlingske har besøgt Gladsaxe, som stadig oplever mange tilflyttere. Det kan du læse om her.

Indkomstkravet i København er det tredjehøjeste i landets 98 kommuner. Højeste indkomstkrav findes i Frederiksberg og Gentofte Kommune, hvor familien i dag skal have en indkomst på henholdsvis 1.150.000 og 1.050.000 kroner.

Beregningerne bygger på en type-familie, der består af to voksne og to børn. Familien har en bil og skal have et rådighedsbeløb på 15.250 kroner om måneden. Familien betaler selv fem procent af boligens købssum og tager et banklån på 15 procent. Realkreditlånet er et fastforrentet 30-årigt toprocentslån med afdrag.