Supermarkedskæmpe bygger ny bydel vest for København: Koster flere milliarder

Supermarkedskoncernen Coop vil fra næste år bygge en ny bydel i Albertslund Kommune. Den såkaldte »Coop By« forventes at koste over to mia. kroner.

Plantegning over »Coop Byen«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Coop
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra næste år vil supermarkedskoncernen Coop indlede byggeriet af en ny bydel i Albertslund Kommune.

Bydelen skal gå under navnet »Coop Byen«, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Der er store planer på tegnebrættet for supermarkedskæmpen. Bydelen skal nemlig kunne rumme op til 4.500 indbyggere. Det betyder, at man forventer at udvide boligmassen i Albertslund Kommune med 15 procent.

Bydelen vil således komme til at bestå af 1.600 lejligheder samt 90 rækkehuse, som vil variere i størrelse mellem 80 og 130 kvadratmeter.

Målet er, at bydelen skal kunne rumme borgere i alle aldersklasser og faser i livet. Det oplyser Coops formand, Lasse Bolander.

»Coop Byen skal bygges op om de samme værdier, som Coop står for – herunder: fællesskab, bæredygtighed, mangfoldighed og sundhed. Der skal være plads til alle. Lige fra den unge, nystartede familie til det ældre ægtepar, der flytter fra villaen,« siger Lasse Bolander.

Coop har i forvejen hovedkontor i Albertslund, og det er rundt om selve hovedkontoret, man forventer at placere den nye bydel.

Sammenlagt er det område, som »Coop Byen« vil ligge i, på 250.000 kvadratmeter.

Det er arkitektselskabet Henning Larsen, der står for tegningerne af den nye bydel, som vil være præget af grønne områder og åbne vandløb.

Det glæder borgmester i Albertslund Kommune Steen Christiansen.

»Coop har en særlig plads i byens historie og deler Albertslunds bærende værdier om fællesskab, ansvarlighed og en bæredygtig fremtid. Visionerne for Coop Byen er ambitiøse, og de har klart potentialet til at realisere en ny spændende bydel præget af grønne områder og åbne vandløb. Det passer godt ind i det Albertslund, vi kender, og det nye Albertslund, som bliver resultatet af de øvrige igangværende byudviklingsprojekter. Summen af det hele tegner godt for fremtidens Albertslund,« lyder det fra Steen Christiansen.

Det forventes, at det samlede byggeri for bydelen vil stå færdigt om ti år og koste over to mia. kroner.

Plantegning over »Coop Byen«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Coop.