Superligaen starter op igen 28. maj med lokalbrag

Danmarks bedste fodboldrække vender tilbage i slutningen af maj. AGF og Randers mødes i første kamp.

AC Horsens Alexander Ludwig med et hovedstød under superliga-kampen mellem FC København og AC Horsens i Parken i København, søndag den 8. marts 2020. Kampen ender 1-0 til AC Horsens.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ventetiden er snart forbi for de danske fodboldfans. Torsdag 28. maj ruller bolden igen i Superligaen.

Det oplyser Divisionsforeningen, der driver ligaen, i en pressemeddelelse.

AGF tager hjemme imod Randers i det første opgør. En kamp, der i forvejen var udsat på grund af en dårlig bane i Aarhus.

Herefter følger en enkelt kamp fredag 29. maj mellem Silkeborg og FC Nordsjælland. To dage senere møder Esbjerg og AaB hinanden, inden der spilles fire kampe mandag 1. juni.

Den sidste kamp i første spillerunde efter pausen er mellem Brøndby og Sønderjyske tirsdag 2. juni.

I den efterfølgende runde vil alle kampe blive spillet søndag 7. juni.

»Vi glæder os helt vildt til at levere 3F Superliga til Danmark igen«, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen i pressemeddelelsen.

»Vi åbner med et brag af et lokalopgør, hvorefter vi går ind i ligaens absolut mest intense periode med afgørelsen af grundspillet over to runder.«

Alle kampe vil blive spillet uden tilskuere. For at gøre flest mulige kampe tilgængelige for tv-seere er kamptidspunkterne ændret, i forhold til hvornår superligakampe normalt bliver spillet, lyder det.

Det er planen, at den sidste spillerunde afvikles søndag 26. juli, hvorefter sæsonens sidste kamp - et opgør om en plads i Europa League-kvalifikationen - spilles 29. juli.

Divisionsforeningen oplyser desuden, at det endnu ikke er besluttet, hvornår 1. division genoptages. Det vil blive fastlagt i løbet af denne uge.

Genoptagelsen af Superligaen kommer, efter at professionel sport i sidste uge fik grønt lys til at starte op igen. Det skete i en ny aftale mellem regeringen og Folketingets partier om yderligere genåbning af Danmark.

Divisionsforeningen har udarbejdet protokoller, der skal sikre, at træning og kampe afvikles på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Danmarks bedste fodboldrække blev sat på pause i starten af marts på grund af udbruddet af coronavirus.

FC Midtjylland ligger på en komfortabel førsteplads med 12 point ned til FC København på andenpladsen.

/ritzau/