Store krav til ny politichef

Den kommende rigspolitichef skal modsat sin forgænger kunne sælge budskabet om politiets fremtid over for befolkningen, politikerne og betjentene, lyder rådet fra ledelseseksperter og betjente.

Der stilles høje krav til den person, der fremover skal gå forrest, når politicheferne skal til nytårskur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når justitsminister Brian Mikkelsen (K) i den nærmeste fremtid beslutter, hvem der skal være politiets øverste chef, bør han vælge en person, der er dygtig til at kommunikere og har gode lederevner. Sådan lyder det samstemmende fra både ledelseseksperter, iagttagere og politibetjente.

»Vi har et håb om, at den person, vi får, også er én, der kan sælge budskabet. En person, der kan få budskabet ud over rampen, både internt men også eksternt i forhold til pressen,« siger Peter Ibsen, formand for Politiforbundet og tilføjer: »Det har ikke været Hesselbjergs bedste kompetence at sælge budskabet.«

Per Nikolai Bukh, professor på Aalborg Universitet, mener også, det er afgørende, at politiets øverste chef kan kommunikere. Ikke mindst med de almindelige betjente.

»Det skal være en form for kriseleder, der kan stille nogle troværdige fremtidsscenarier op og som kan kommunikere på en måde, så medarbejderne tror på, at det her projekt er muligt,« siger han.

Erik Bonnerup, formand for Visionsudvalget, der kom med oplægget til politireformen, lægger vægt på, at den nye leder skal kunne holde en ret kurs for politiet.

»Det vigtigste nu er at få en person, der kan skære igennem og få helt styr på linjen for reformen. Det skal være en håndfast person, for jeg tror, at hovedopgaven bliver at få gjort reformen færdig i en fart, og der vil være nogle upopulære knaster,« siger han.