Storbritannien sætter droner ind mod illegal indvandring

Indvandring er blevet et centralt emne i den britiske valgkamp. Nu er der sat ubemandede droner ind i overvågningen af sydkysten og Den Engelske Kanal.

Storbritanien tager nu droner i brug for at overvåge Den Engelske Kanal. Her et modelfoto af en israelsk fremstillet Hermes 900 HFE drone til det schweiziske luftvåben. Arkivfoto: Arnd Wiegmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremover vil droner overvåge Den Engelske Kanal for både med illegale migranter ombord, der forsøger at nå frem til det sydøstlige England.

Baggrunden er, at flere end 1.700 mennesker har krydset Kanalen, siden regeringen råbte vagt i gevær 28. december 2018. Det stigende antal migranter, der forsøgte at krydse Kanalen i mere eller mindre sødygtige fartøjer, fik den britiske regering til at kontakte den franske regering om situationen. Det skriver BBC.

Ifølge det britiske indenrigsministerium var det kun et spørgsmål om tid, før trafikken over Kanalen ville koste menneskeliv.

Nu skal droner overvåge og afsøge et område af Den Engelske Kanal fra Eastbourne til Margate, og luftfartsindustrien er blevet advaret om de nye trafikanter i luften, hvor trafikken vil være påvirket foreløbig i en periode fra 2. december til 31. marts næste år.

Dronerne flyver dog kun op til 1.200 fod over havets overflade og påvirker dermed ikke kommercielle passagerfly. De ubemandede fartøjer opererer fra Lydd Lufthavn.

På den anden side af kanalen er der tilsyneladende tilsvarende aktiviteter.

I juni fortalte den tidligere immigrationsminister Caroline Nokes, at Storbritannien »for nylig havde leveret droner og andet overvågningsudstyr til Frankrig, hvilket gjorde det muligt for deres retshåndhævende myndigheder at aflytte og forstyrre forsøg på at krydse Kanalen.«