Statsministeren og Tour-boss kører cykelrute igennem de kommende dage – i bil

»Det er resultatet af hårdt og dedikeret arbejde,« siger statsministeren om, at Touren kommer til Danmark i 20121.

Touren kommer til Danmark i 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEFF PACHOUD

Kronprinsen er der, det samme er statsministeren, erhvervsministeren og overborgmesteren.

Torsdag formiddag er der pressemøde på Københavns Rådhus, og ifølge Berlingskes oplysninger vil planerne for Tour de France i Danmark i 2021 blive præsenteret.

»Denne mulighed faldt ikke ned fra himlen. Det er resultatet af hårdt og dedikeret arbejde,« lyder det fra statsministeren.

Det er de første tre etaper, grand depart, der vil blive afviklet i Danmark.

De tre etaper skal køres 2., 3. og 4. juli 2021.

Det bliver en enkeltstart i København, en etape fra Roskilde til Nyborg samt en etape fra Vejle til Sønderborg. Derfra skal rytterne flyves til Frankrig.

Tour de France er en af de allerstørste sportsbegivenheder i verden.

Nyheden om Touren i Danmark kom frem onsdag i forbindelse med et interview med løbsdirektøren i det franske nyhedsmedie Europe 1.

Men tilsyneladende var det en tyvstart. Det varede ikke længe, inden mediet trak historien tilbage.

Flere danske medier nåede dog at citere nyheden, også Berlingske, og finansminister Kristian Jensen (V) skrev på Twitter, at nu var et officielt med grand depart i Danmark

»Det bliver kæmpe med en af verdens allerstørste og mest omtalte sportsbegivenheder på dansk jord. Jeg glæder mig allerede, lød det fra ministeren.

Men så trak han sit tweet tilbage.

Kulturminister Mette Bock (LA) nåede også at tweete et billede af sig selv med et fransk og dansk flag, hvilket blot skabte endnu mere forvirring.

Det skriver Ritzau, der har set nærmere på ondsagens forløb.

En af hovedkræfterne bag arbejdet med at få grand depart til Danmark vidste således heller ikke noget.

»Jeg har ikke lavet kruseduller på en kontrakt, og jeg har ikke været vidne til, at nogen har gjort det,« sagde Joachim Andersen til Jyllands-Posten.

Men sidst på eftermiddagen kom der atter ro på feltet. Europe 1 publicerede atter nyheden.

På mediets YouTube-kanal blev historien uddybet af Tour de France-direktør, Christian Prudhomme, skriver Ritzau.

»Det bliver København for første gang i 2021. Det er mødet mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby,« sagde han:

»Jeg er særligt imponeret over antallet af personer, der cykler i København. I København har de flere cykler end indbyggere.«

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har i en årrække arbejdet på at få Touren til Danmark og har haft flere møder med løbsdirektøren.

Da den franske præsident, Emmanuel Macron, sidste år var i Danmark, overrakte han en gul førertrøje til Lars Løkke Rasmussen.

Set i det lys konstaterer Ritzau, at statsministeren formentlig ikke fik helt den lancering af nyheden, som han kunne have ønsket sig.

Men nu er løbet i Danmark altså en realitet, og i de kommende dage skal Lars Løkke Rasmussen og Christian Prudhomme køre igennem de tre ruter i bil.

Ifølge Christian Prudhomme var det åbenlyst, at Touren blev nødt til at komme forbi cykelglade Danmark.

»Jeg har under mine besøg i Danmark indset, hvor stor passion I har for Tour en. Jeg var meget imponeret af VM i cykling i Danmark 2011,« siger han og tilføjer, at han med begejstring ser frem til, at feltet passerer Storebæltsbroen.