SSI-rapport: Hver tredje coronasmittede har ikke haft symptomer

En ny rapport fra Statens Serum Institut viser, at under fire procent af befolkningen over 12 år har været smittet med covid-19. Af disse har hver tredje ifølge undersøgelsen ikke udvist symptomer på sygdommen.

Ny undersøgelse viser, at op mod fire procent af den danske befolkning har været smittet med covid-19. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix (ARKIV)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tredjedel af de borgere, som bærer antistoffer mod coronavirus, mindes ikke at have haft symptomer. Det viser en undersøgelse fra Statens Serum Institut (SSI), som har analyseret en udvalgt gruppe danskere for antistoffer med henblik på at kunne følge coronaepidemiens udbredelse i befolkningen.

Samtidig fandt forskerne, at 3,9 procent af deltagerne i undersøgelsen havde antistoffer mod coronavirus i blodprøver.

I undersøgelsen påpeger forskerne dog, at beregningen er behæftet med en statistisk usikkerhed, hvortil det anslås, at mellem 160.000 og 230.000 af den danske befolkning over 12 år har været smittet med coronavirus.

»Vores undersøgelse tyder på, at kun knap fire procent af befolkningen havde haft covid-19 omkring 1. december sidste år. Selvom tallet nok er steget i mellemtiden, kan vi regne med, at det stadig kun er en lille del af befolkningen, der har antistoffer mod covid-19,« siger seniorforsker Steen Ethelberg fra SSI, der har arbejdet med undersøgelsen, ifølge en pressemeddelelse.

Steen Ethelberg oplyser, at undersøgelsens resultater giver »et vigtigt supplement« til de tal, som man løbende indhenter fra borgere i Danmark.

Af undersøgelsens resultater fremgår det også, at der er flere unge end ældre, som har været smittet med coronavirus, hvilket især var fremherskende i efteråret. Her fandt man flest, der havde antistoffer, i aldersgruppen fra 12 til 29.

Ved indgangen til december havde cirka syv procent af unge i alderen fra 20 til 29 år antistoffer, mens andelen af ældre over 65 år med antistoffer ikke var steget nævneværdigt og lå lige under to procent.