Skuespilleren Peggy Lipton er død

Efter flere gange at have kæmpet med kræft er den tidligere model og skuespiller Peggy Lipton nu død i en alder af 72 år.

Til venstre ses skuespilleren Rashida Jones stående ved siden af sin mor Peggy Lipton. Fold sammen
Læs mere
Foto: GABRIEL BOUYS/AFP/RITZAU SCANPIX

Hun fik første gang konstateret tarmkræft i en alder af 56 år, og blev senere kureret. I 2004 ramte det hende så igen, og den 11. maj døde hun af sygdommen.

'Hun tog sin rejse i fred med sine døtre og niecer ved sin side. Vi føler os velsignede for hvert øjeblik, vi fik med hende,' skriver hendes to døtre Kidada and Rashida Jones i en udtalelse til LA Times.

De to børn har hun med den kendte musikproducer Quincy Jones, som hun var gift med fra 1974 til 1990, og Rashida Jones er selv en kendt skuespiller, som har været med i flere Hollywood-film og blandt andet kan ses i den amerikanske udgave af serien The Office.

Peggy Lipton blev model, da hun var 15 år, og som 21-årig tog hendes skuespillerkarriere fart, da hun fik rollen som undercover-blomsterbarns-politibetjenten Julie Barnes i politiserien Mob Squad.

Hun er dog mest kendt for sin rolle som servitricen Norma Jennings i David Lynch’ surrealistiske tv serie Twin Peaks fra starten af 1990’erne.

Peggy Lipton blev født i New York i 1946, og fire år efter hun startede sin modelkarriere, fik hun sin første rolle på tv i sitcom'en The John Forsythe Show.

Derefter fik hun roller i serierne Bewitched, The Alfred Hitchcock Hour og The Verginian, før hun blev en fast del af Mob Squad.

Serien Mob Squad blev en stor del af modkulturbevægelsen i USA, som blandt andre hippierne var en del af, og som satte fokus på alt fra raceproblematikken til politivold og stoffer.

Serien sikrede også Peggy Lipton fire Emmy-nomineringer og en Golden Globe-nominering.

Hun nåede også at få gjort sig som sanger med tre singler på hitlisterne og som medforfatter på Frank Sinatras 1984 hit ‘L.A. Is My Lady’.

'Vi kan ikke sætte ord på alle vores følelser lige nu, men vi vil sige: Peggy var og vil altid være vores lys både i denne verden og derudover. Hun vil altid være en del af os,' skriver døtrene om deres mor.