Skoler på Nørrebro laver beredskabsplan

Skoler på Nørrebro lægger planer for, hvordan børn og voksne sikres, hvis en skudsalve fra den verserende bandekrig kommer tæt på. Skyderierne lukker fritidstilbud.

Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Elever og lærere bliver i lokalerne og går væk fra vinduerne, og skolens ledelse sørger for, at der sættes vagter ved udgangsdørene, der evt. låses automatisk.

Ovenstående instruktion har Blågård Skole på Nørrebro i København formuleret, fordi skolen ligger midt i det konfliktramte kvarter på Nørrebro, hvor unge med indvandrerbaggrund og AK81'ere med jævne mellemrum tørner sammen. Det skriver Ritzau.

Sammen med andre skoler, vuggestuer og børnehaver på Nørrebro forsøger Blågård Skole at tage højde for, hvordan man bedst muligt tackler en kritisk situation, hvor børn og voksne skal sikres, og kommunikation til forældre samt offentligheden sættes på skinner.

Kriseplanen er kommet til verden på foranledning af Københavns Kommunes børne- og ungdomschef for distrikt Nørrebro, Søren Thorborg.

- Vi har bedt vores skoler og institutioner lægge en plan for, hvordan man tager sig af børn og personale, håndterer bekymrede forældre og eventuelt får tilkaldt forvaltningens psykologer. Vi har lavet en huskeliste, som kan inspirere og tilpasses de lokale forhold, uddyber Søren Thorborg.

 • Per Larsen: Sådan bør du passe på i en bandekrig
 • Skyderier lukker idrætshal og bibiliotek
  Borgerne i bydelen Nørrebro i København er hårdt plaget af skyderierne i den eskalerende bandekrig.

  Nu skal de udover frygten for vildfarne kugler også leve med, at tre af bydelens institutioner lukker kl. 18.00 og i weekenderne.

  Idrætshallen i Korsgade, kulturhuset Støberiet og biblioteket på Blågårds Plads vil ikke længere holde åbent efter mørkets frembrud, og alle weekendarrangementer er indtil videre aflyst.

  I forrige uge smadrede vildfarne kugler indgangspartiet til idrætshallen på Korsgade i Nørrebro, mens knap 40 børn dyrkede idræt..

  Siden er skyderierne i bydelen kun intensiveret og ledsaget af selvbestaltede vagtværn, der visiterer "mistænkelige" civile.

  Alle tre berørte institutioner hører under Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, hvor kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) har fuld forståelse for de ansattes beslutning.

  - Ingen ansatte skal gå på arbejde og være bange. Det er skingrende grotesk og horribelt, at folk ikke engang kan dyrke idræt eller låne en bog på biblioteket uden at være bange for at blive skudt – men jeg forstår naturligvis udmærket de medarbejdere, der ikke længere føler, at de kan tage ansvaret brugernes og deres egen sikkerhed om aftenen, når disse rablende vanvittige og hjernedøde bandemedlemmer drøner rundt og plaffer tilfældige og uskyldige mennesker ned, siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) i en pressemeddelelse.

  Her skyder banderne

  Røde punkter: Uopklarede sager / Grønne punkter: Helt eller delvist opklarede sager


  Vis stort kort Se kortet i Google Earth Følg kortet i din RSS-læser