Så fløj de første brosten

Hundredvis af demonstranter er blevet omringet og 62 anholdt, efter der blev kastet sten, kanonslag og flasker mod politiet. Politivogne har skubbet de sidste "sorte" demonstranter frem ad Knippelsbro, så de ikke kan komme tilbage mod byen.

Politiet har omringet aktivister fra "sort blok" og er ifølge Berlingske udsendte på stedet i gang med masseanholdelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: mads nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gnister slår ud fra den stordemonstration, der bevæger sig ud mod Bella Centret.

300 demonstranter er blevet indkapslet af betjente og politivogne, efter der blev kastet brosten, kanonslag og flasker mod mod politiet. De bliver nu tilbageholdt omkring Christmas Møllers Plads i starten af Amager.

- Når man opfører sig på den måde, skal vi have pillet dem ud, siger chefkriminalinspektør Per Larsen til TV 2 News.

I en overraskelsesmanøvre på Christmas Møllers Plads omringede politiet den sorte blok, som gik bagerst i demonstrationen, der snart når til Bella Centret. De blev beordret til at sætte sig på jorden, og betjente gik efterfølgende rundt blandt demonstranterne og konfiskerede knækkede stave, som tidligere blev brugt til at holde skilte og bannere oppe.

62 er blevet anholdt, oplyser Ritzaus Bureau.

Læs også: Demonstrationen minut for minut

Demonstrationen startede i dag klokken to på Christiansborg Slotsplads.

På Højbro Plads ved siden af havde gruppen Never Trust A Cop annonceret antikapitalistisk opvarmningsdemonstration, og de planlagde at blive i byen for at aktionere "på alle måder".

Men kæder af betjente og politivogne fik skubbet gruppen væk, så de dannede bagtrop i den demonstration, som 100.000 mennesker deltager i ifølge arrangørerne. Politiet skønner, at omkring 30.000 demonstranter er på gaden.

Læs også: Sort blok presses ud af byen