Rockere idømt fængsel for køllevold

To medlemmer af rockergruppen AK81 er idømt henholdsvis halvandet og tre års fængsel for groft kølleoverfald på Nørrebro sidste år.

To medlemmer af Hells Angels' håndlangergruppering AK81 er blevet idømt henholdsvis halvandet og tre års fængsel for et særdeles groft kølleoverfald den 21. august sidste år på Nørrebro.

To andre rockere blev frifundet for at have taget del i affæren, der også omfatter afpresning og besiddelse af stoffer.

Det afgjorde Københavns Byret torsdag foran adskillige veltrænede, tatoverede og kortklippede mænd, der var mødt talstærkt op for at støtte deres tiltalte 'brødre' til det sidste.

Tidligere i retsforløbet måtte dommeren lukke dørene, da sagens kronvidne skulle afgive forklaring, fordi man frygtede for vidnets sikkerhed.

Og netop denne forklaring blev et stort emne i forsvarernes afsluttende procedurer.

- Vidnets forklaring holder simpelthen ikke vand. Den bærer præg af politiets rapporter. Det er vigtigt at bemærke, at vidnet kan lyve ligeså stærkt, som en hest render. Han har ikke noget at tabe, sagde forsvarer Gitte Juul Jensen.

Sagens andre vidner har dog tidligere tegnet billedet af en hårdtslående og hadfyldt rockergruppe, der turede rundt i København efter fjender.

Det udmøntede sig så i et brutalt overfald foran Brorsons Kirke på Nørrebro i København, hvor to tilsyneladende helt tilfældige indvandrere fik tæsk med køller og andre slagvåben. Den tredje reddede dog sit skind, idet han nåede at flygte på sin cykel.

- Jeg kigger ud ad vinduet og ser én, der ligger på gaden, og fire-fem der står og slår med baseballkøller, fortalte et vidne i retten.

Det var egentlig meningen, at hele syv AK81'ere skulle for retten i sagen, men to er blevet taget ud igen, fordi de den 4. maj er varetægtsfængslet i andre sager. Det er sket som led i politiets store aktion, hvor 13 personer fra miljøet omkring Hells Angels blev fængslet.

/ritzau/