Ritt om Nørrebro: "Totalt frustrerende"

Ca. 400 lokale beboere fra Nørrebro mødes i 17.30 i Korsgadehallen for at spise sammen og drøfte situationen i bydelen, plaget af bandeopgør og kriminelles kropsvisiteringer af helt almindelige borgere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tanken er, at Nørrebros borgere sammen skal diskutere problemerne og mulighederne på Nørrebro under slagordet ”Vi VIL bo på Nørrebro”.

Til stede vil foruden politidirektør Hanne Bech Hansen og en hel stribe af københavnske politikere også være overborgmester Ritt Bjerregaard (S):

”Der er brug for, at vi i København og på Nørrebro finder sammen om at konfrontere og afvise de bøller, der gør vores gader usikre. Derfor er jeg glad for, at vi politikere i fællesskab i aften skal tale med beboerne på Nørrebro, som lider under problemerne og snart mister tålmodigheden,” siger hun.

Men Ritt Bjerregaard vil også benytte lejligheden til at se bredere på, hvad Nørrebros borgere egentlig ønsker af kommunen for at løfte kvartererne.

”Som københavnerpolitikere arbejder vi for at passe på og udvikle København, og her er det totalt frustrerende at opleve de begivenheder, som vi har set her i kvarteret. Sådan tror jeg godt, jeg kan sige, at vi alle føler det inde på Rådhuset. Vi skal finde veje til at genfinde optimismen om det fantastiske og brogede Nørrebro, der er en særlig del af byens identitet.”

Nørrebro gennemlevede en mareridtsweekend, da en 25-årig mand i Mjølnerparken blev likvideret fredag 27. Februar.

Dagen efter blev en 32-årig færing livsfarligt såret på hjørnet mellem Korsgade og Griffenfeldtsgade. Begge episoder sættes af politiet i forbindelse med opgøret mellem Hells Angels og kriminelle grupperinger i indvandrermiljøet i København, anført af Blågårdsplads, selv om ingen af ofrene ifølge politiet har forbindelse til bandemiljøet.