Riskær: Danmark skal alliere sig med Rusland og Tyrkiet

Klaus Riskær Pedersen mener, at det er vigtigere, at Danmark får en god alliance med Rusland og Tyrkiet fremfor fortsat at knytte tætte bånd til USA.

Klaus Riskær Pedersen er opstillingsberettiget med sit parti, der bærer samme navn. Partiformanden ønsker at ændre Danmarks udenrigspolitik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Klaus Riskær Pedersen, der har stiftet partiet af samme navn, vil ændre måden, Danmark fører udenrigspolitik på, og hvem vi samarbejder med.

Det står klart efter Altinget har interviewet Klaus Riskær på partiets kontor, der har adresse på Gammel Strand i København lige overfor Christiansborg.

»Vi har fået et USA, som er ved at blive protektionistisk og trækker sig ind i sig selv, som vi også så i mellemkrigstiden. Det er noget, vi har set tidligere med dem. Det er en historisk gentagelse, vi ser her,« pointerer Klaus Riskær, da han taler med Altinget.

Klaus Riskær mener, at den udvikling kræver drastiske handlinger for NATO og Danmark, og ifølge ham bør NATO derfor rulles tilbage til »den forsvarsalliance, der egentligt var tale om«.

Danmark skal samarbejde med Rusland

Under interviewet fortæller finansmanden og partistifteren, at han mener, at Danmark bør trække sig ud af Vestens konflikt med Rusland og i stedet begynde at samarbejde med russerne, som han kalder for Danmarks »venner«.

»... den eneste sikkerhedsrisiko, der er for Danmark, det er Rusland. Derfor er det vanvittigt, at vi har den politik, vi har. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at vi skal ændre den,« siger Klaus Riskær til Altinget.

Ifølge Klaus Riskær er den eneste fare, som Danmark står overfor på lang sigt, i virkeligheden Kina. Han mener derfor, at med det in mente, så har Danmark mest af alt brug for en god relation til dem, som ligger imellem Danmark og Kina. Og det gør Rusland.

Da han bliver spurgt, om det ikke spiller en rolle, at Danmark og USA værdimæssigt har et fællesskab, så pointerer finansmanden, at Danmark og USA ganske vist har meget til fælles, men at det »business-wise er en anden deal«.

»Vi skal ikke køres rundt i manegen længere, det koster os for mange penge,« siger Klaus Riskær.

Tyrkiet er dansk bufferzone

Men det er ikke kun samarbejdet med Rusland, der optager Klaus Riskær. Han ønsker nemlig også, at Danmark etablerer et samarbejde med Tyrkiet. Et land, som han også mener, at Danmark hele tiden gør sig »uvenner« med.

»Tyrkerne er fuldstændig afgørende for os. For det eneste værn mod alle mulige tosser, der kommer løbende op over grænserne, det er tyrkerne. Vi kan altså ikke selv standse dem, men det kan tyrkerne«.

Da Altinget spørger Klaus Riskær, hvorfor Danmark skal holde sig venner med Tyrkiet, når landet begår brud på menneskerettighederne, svarer partistifteren, at »...de (Tyrkiet, red.) er vores bufferzone mod alt muligt ubehageligt, vi ikke vil have rendende her i Europa«.

Tidligere dømt er nu opstillingsberrettiget

Klaus Riskær Pedersens parti, der bærer samme navn som partiformanden, er opstillingsberrettiget til det kommende Folketingsvalg. Klaus Riskær er selv tidligere dømt og har afsonet flere domme for økonomisk krimininalitet gennem de to sidste årtier.

Klaus Riskærs historik ved domstolene har ført til en del debat gennem den seneste tid om, hvorvidt han er værdig som muligt folketingsmedlem. Flere gange har han forsvaret sig med, at han har afsonet sine domme.