Ringe tillid til Fogh som klimapolitiker

Klimaet står højt på vælgernes dagsorden, men kun en tiendedel af dem peger på statsminister Anders Fogh Rasmussen som den mest troværdige klimapolitiker.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen ramte midt i skiven, da han i sin store landsrådstale for nylig satte klimaet øverst på den politiske dagsorden.

Vælgerne opfatter nemlig klima og miljø som det næstvigtigste politiske tema, kun overgået af sygehusene, viser en meningsmåling, som Catinét Research har gennemført for Ritzau.

Men desværre for ham stoler kun en tiendedel af vælgerne på, at han er den rigtige mand til at omsætte visionerne til konkret politik. SF's Villy Søvndal er den partileder, som flest vælgere finder mest troværdig som klimapolitiker.

Målingen er gennemført 20. til 26. november 2008 - efter at Fogh med sin over en time lange manuskriptløse klimatale på Venstres Landsmøde i Herning den 16. november ophøjede klimaindsatsen til regeringens vigtigste projekt.

Ifølge målingen svarer 40 procent af vælgerne, at klima/miljø er det område, der skal prioriteres højest politisk efter deres opfattelse. Sygehusene topper med 41,2 procent.

/ritzau/