Rigsadvokat genåbner rockerforbud

Nye oplysninger om foreningen Hells Angels' indblanding i vold og organiseret kriminalitet får Rigsadvokaten til på ny at undersøge et rockerforbud.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere vidner fra Hells Angels' egne rækker kæder nu direkte foreningen Hells Angels sammen med vold, afpresning og organiseret kriminalitet. Det tvinger Rigsadvokaten til at overveje én gang til, om Hells Angels kan forbydes efter Grundlovens bestemmelser. Grundloven siger, at foreninger, der »virker ved vold«, »opløses ved dom«.

På den baggrund vil Rigsadvokaten og Rigspolitichefen hurtigst muligt præsentere Folketinget for nye oplysninger fra bl.a. vidnet Kasper Vetter. Som højrehånd for Hells Angels' tidligere kasserer i Århus har han ikke blot givet oplysninger om enkeltmedlemmers kriminalitet - han har også afgivet detaljerede forklaringer om foreningens klubkasse og indre liv. Han har forklaret politiet om inkassoforretninger og bordeldrift. Selv betalte han angiveligt 10.000 kroner om måneden som en afgift til foreningens klubkasse for at få lov til at sælge hash, skønt han ikke var medlem.

Oplysningerne fra Kasper Vetter er sendt videre til Rigsadvokaten fra Østjyllands Politi med sigte på en vurdering af et evt. forbud:

»I en sag af denne karakter er der altid tæt kontakt til de overordnede myndigheder,« siger politiadvokat Poul Gade.

En tidligere AK81er har vidnet om narkosalg og drabsforsøg, der var aftalt og planlagt i klubbens Århusafdeling, mens en 25-årig mand, beskyttet af navneforbud, fra Københavnsafdelingen kæder HAeren Brian Sandberg og 12 andre sammen med hele fem drabsforsøg, der ifølge sigtelserne er udført på grund af deres tilknytning til Hells Angels.

Statsadvokat Jens Røn fra Rigsadvokaten ønsker ikke at udtale sig, før justitsministeren og Folketingets partier har haft lejlighed til at mødes, men bekræfter, at Rigsadvokaten vil komme med en »opdatering« af en kun tre måneder gammel redegørelse til Folketinget. Dengang afviste Rigsadvokaten og Rigspolitichefen et rockerforbud som en farbar vej.