Region Hovedstaden indfører rygeforbud ved årsskiftet

Efter nytår er det slut med at ryge i arbejdstiden for de 40.000 ansatte i Region Hovedstaden.

1. januar 2020 indfører Region Hovedstaden totalt rygeforbud på sine arbejdspladser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Den 1. januar ville det være et oplagt tidspunkt at kvitte smøgerne som nytårsforsæt. Region Hovedstaden indfører rygeforbud for alle ansatte i arbejdstiden i 2020, og det betyder, at sundhedspersonale ikke kan tænde en cigaret i frokostpauserne.

Det skriver TV2 Lorry.

»Region Hovedstaden er landets største arbejdsplads i sundhedsvæsenet. Vores kerneopgave er sundhed, og når vi ved, hvor skadeligt det er at ryge, er det naturligt at være en røgfri arbejdsplads,« siger regionsdirektør Svend Særkjær i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden.

Rygeforbuddet vil hovedsageligt ramme de mange ansatte på hospitalerne, som hører under Region Hovedstaden. I dag er tre fjerdedele af hospitalerne omfattet af forbuddet, men nu indlemmes den resterende del i 2020. Det gælder ikke for pårørende og indlagte.

I Region Hovedstadens samarbejdsudvalg er man begejstret for det nye tiltag.

»Vores hospitaler er allerede røgfrie som arbejdsplads, så for de fleste af medarbejderne er det ikke nyt. Nu bliver vilkårene ens for alle regionens medarbejdere, og det tror jeg, der er forståelse for. Og vi ved, at mange rygere faktisk ønsker at blive røgfri, så det er et godt personaletiltag, at der er mulighed for hjælp til rygestop,« siger Kristina Robins, der er næstformand i MED-udvalget, til TV2 Lorry.

Nytårsforsættet kan hjælpes på vej for de mange ansatte, der indtil videre har haft fri leg til at ryge i pauserne. Når året er omme, tilbydes de mange ansatte, der er ramt af forbuddet, rygestopkurser.