Regeringen vil ændre vagtlæge-ordning

Den nye sundhedsminister Bertel Haarder (V) bebuder massiv fokus på hele akut-området.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen er parat til at se på, om den udskældte vagtlæge-ordning skal ændres.

Det var budskabet fra den nye sundhedsminister Bertel Haarder (V) ved åbningen af Danske Regioners generalforsamling i dag i Herning. Samtidig bebudede han, at han i det hele taget vil have kraftig fokus på hele akut-området og f.eks. også vil se på muligheden for at indføre en uddannelse i akut-medicin.

- Placeringen af de nye supersygehuse er ved at være på plads. Det har været et stort arbejde, og nu skal vi se på, hvordan akut-indsatsen skal forbedres, sagde Bertel Haarder, der netop har været på besøg i tre regioner for at se nærmere på forholdene på dette område.

På dagsordenen er bl.a. nye store moderne lægehuse, bedre ambulancer og en lægehelikopter-tjeneste, som skal sættes ind, når de små lokale sygehuse
lukker, og den specialiserede behandling samles på supersygehusene.

Målet er således at bringe ”intensiv-afdelingen ud til den akutte patient”, som det blev formuleret.

Bertel Haarder ville ikke gå i detaljer med, hvilke konkrete ændringer der kunne komme på tale i forhold til vagtlæge-ordningen. Men budskabet om forandringer kom, efter at formanden for Danske Regioner Bent Hansen (S) i sin tale havde omtalt regionernes forslag til en omfattende reform af vagtlægesystemet, som blev fremsat i kølvandet på Berlingske Tidendes serie ”I Lægens Hænder” og afdækningen af den haltende indsats på akut-området.

Her lægges der op til, at både alarmeringen og behandlingen af de akutte patienter skal foregå i et enstrenget system, hvor lægevagten i realiteten nedlægges og gøres til en del af de store akut-modtagelser.

- Den model bør gennemføres i de kommende år, sagde Bent Hansen.