Regering forpligter sig på bedre akutsystem

Løkke og den øvrige regering forpligter sig på at give danskerne bedre nære sundhedstilbud, når sygehusene forsvinder. Vagtlæger og skadestuer skal tænkes sammen.

15-01-2010 Akut modtagelsen på Holstebro Sygehus. .Foto: Morten Stricker Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med Bertel Haarder sat i indenrigs- og sundhedsministerstolen forpligter regeringen sig nu på at etablere og styrke et fintmasket net af sundheds- og akuttilbud.

LÆS OGSÅ:
Livebloggen fra Lars Løkkes pressemøde

Det fremgår af regeringens netop offentliggjorte arbejdsgrundlag, ”Danmark 2020: Viden, Vækst, Velfærd og Velstand”.

Mange danskere i yderkanterne af landet er nervøse for deres tryghed, når det lokale sygehus bliver nedlagt eller slanket, og eksperterne flytter ind til fremtidens nye store sygehuse. Det vil regeringen imødekomme med ”nære sundhedstilbud”, skriver regeringens i sit nye politiske arbejdspapir. Der kan bl.a. blive tale om lokale skadesklinikker og lægehuse som varetager mindre komplicerede sundhedsbehov.

Løftegenbrug

Det nye regeringsgrundlag slipper, hvor foregående regeringers arbejdspapirer har sluppet.

Regeringen lover f.eks., at responstiden ved akutte opringninger skal nedbringes, så hjælp i form af f.eks. ambulance er fremme inden for 15 minutter. Her er ikke meget nyt; det er en næsten præcis gentagelse af et af målene fra regeringsgrundlaget 2007, ”Mulighedernes samfund”, som åbenbart ikke er nået i tilfredsstillende grad.

Med en lidt løsere, men trods alt ny formulering skriver VK-regeringen i det nye arbejdspapir, at ”vagtlægeordningen og skadestuerne i højere grad skal tænkes sammen, så ressourcerne til visitation og behandling bliver brugt bedst muligt”.

Det ligger i forlængelse af de penge, regeringen allerede har afsat til at nytænke den danske sygehusstruktur.

- Der er allerede besluttet og sat et større milliardbeløb af til investeringer i en helt ny fremtidssikret sygehusstruktur for Danmark i perioden frem til 2018. En række byggerier af nye supersygehuse samt renovering, ombygning og udvidelse af eksisterende sygehuse er under forberedelse. Og der er taget initiativ til, at de nye sygehuse suppleres med et trygt og effektivt akutberedskab overalt i landet, står der i regeringsgrundlaget.