Prins Joachim indrømmer: Har »overpacet« sin søn

Det er ingen hemmelighed, at livet i militæret ikke var noget for den danske prins Nikolai, der droppede ud af reserveceofficeruddannelsen efter blot få måneder.

Nu fortæller prins Joachim i et større interview, at det hele kunnet have været undgået, hvis han havde lyttet til sin hustru.

»Prinsesse Marie havde forinden spurgt mig, om jeg nu var helt sikker på, at det var en god idé for ham. 'Er du sikker på, at han er den type?'. Jeg slog blot ud med armene og sagde 'Selvfølgelig er han det'.« sagde Prinsen til Billed Bladet i forbindelse med sin fødselsdag.

Han forklarer, at der egentlig ikke var så meget at rutte om, selvom der var tale om et brud på en familietradition.

For prins Joachim handlede det også om at indse, at det ikke var et personligt nederlag for hverken ham eller sønnen.

»Vi lever jo i en anden tid. Her var en situation, hvor det ikke gav mening, at han fortsatte. Når det nu er sådan, og når jeg nu har overpacet, så skal der ikke ske ham uret.«

Prins Joachim, der fejrede sin runde fødselsdag med en stor koncert i sidste uge, synes, at det i virkeligheden var en meget voksen beslutning af sønnen.

»Hele historien lærte mig at tilsidesætte egne normer og forventninger. Grib i egen barm, klap hesten, og lad være med at være så forstokket,« siger han.

Prinsen lægger vægt på, at han er ekstremt stolt af sin søn. En moderne prins, der er i gang med at skabe sin egen karriere som blandt andet model.

Han har også givet sønnen et godt råd med på vejen. Og det er at stile efter toppen og holde sig eksklusiv.

Prins Nikolai har også fået sit et andet job i milliardærvirksomheden M. Goldschmidt Holding A/S, hvor han startede som trainee i februar.

Mikael Goldschmidt beskæftiger sig blandt andet med ejendomme. Men virksomhedens opkøbte også detailkæden Imerco i 2016.