Politifolk kræver 2000 nye kolleger

Der sker en amerikanisering af det danske samfund, som kræver en langt større politistyrke end i dag, mener Politiforbundets formand.

Kriminaliteten er blevet mere rå, og det stiller krav om flere betjente, siger Politiforbundet Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nej, der er ikke politifolk nok til at løse bandekrigen. Sådan lyder reaktionen fra Politiforbundets formand Peter Ibsen efter, at justitsminister Brian Mikkelsen har sagt, at politiet har de fornødne ressourcer til at sætte ind over for banderne.

"For at få skabt tryghed og synlighed, er det nødvendigt med mere politi på gaden og en styrkelse af den efterforskning, der skal tage de kriminelle ud af cirkulation. Derfor bør politistyrken frem mod år 2020 udvides med 2000 mand," siger Peter Ibsen.

Men er det ikke bare den sædvanlige automatreaktion fra politiet, så snart der har været et nyt skyderi ?

"Det synes jeg ikke. Jeg har ikke på noget tidspunkt i den her bandekrig, før i dag, været ude og sige, at der mangler ressourcer. Men nu siger jeg bare, at man bør kigge på politistyrkens størrelse og lave en bemandingsplan frem mod 2020 ligesom man for eksempel har gjort i Norge. Lige så stille og roligt bør man opbygge en politistyrke, der er 2000 mand større end i dag, så vi til den tid kommer op på 13.000 mand. Det er fuldt ud realistisk," siger Peter Ibsen. 

Han mener, at der er ved, at ske en amerikanisering af det danske samfund, som øger behovet for mere politi.

"Vi er på vej mod en amerikanisering. Det er ikke alle kriminalitetsformer, der er steget, men kriminaliteten er blevet mere rå. For år tilbage fik folk et par på hovedet, når der var slagsmål, i dag stikker de hinanden med knive eller truer med pistoler," siger Peter Ibsen.

Ifølge Politiforbundets formand kræver "den nye kriminalitet" flere mandskabstimer af politiet.

"Især når det gælder bandekrigen. Her er der tale om drabsforsøg, hvor ikke engang offeret vil medvirke til opklaringen. Det er klart, at det kræver mange flere timer, at efterforske de her sager," siger Peter Ibsen.