Politiet stoppede bus med tyvekoster: 13 personer anholdt for tyveri og indbrud

I København blev 13 personer i dag anholdt i forbindelse med organiseret berigelseskriminalitet.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Politiet har kørt en intensiv efterforskning mod en større gruppe af såkaldte omrejsende kriminelle, der står bag organiserede tyverier og indbrud i Storkøbenhavn. Det skriver politiet på deres hjemmeside.

13 personer blev torsdag formiddag anholdt. Flere af personerne var i gang med at pakke tyvekoster ned for at sende det ud af landet, da politiet kom forbi. Tyvekosterne bestod primært af dyre cykler og dyrt el- og batteridrevet værktøj, som er stjålet fra håndværkerbiler.

Københavns Politi standsede under anholdelsen en bus, der menes skulle bruges til at fragte tyvekosterne ud af landet. En person i bussen blev også anholdt.

Tyvekosterne blev beslaglagt af politiet og vurderes til at være cirka fire-fem millioner kroner værd. De er nu i gang med at give tingene tilbage til de rette ejere.

»Det er en alvorlig og omfattende sag om organiseret berigelseskriminalitet, som vi nu har slået ned på. Det er et område, vi har stort fokus på at bekæmpe,« siger leder at det politimæssige efterforskningsfællesskab Særlig Efterforskning Øst (SEØ), politiinspektør Torben Svarrer.

De anholdte fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Glostrup i morgen, fredag.