Politidirektør ny rigspolitichef

Brian Mikkelsen har besluttet at konstituere politidirektøren i Nordjyllands Politi, Jens Henrik Højbjerg, som rigspolitichef.

Foto: Arkivfoto / SINE FIIG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) har besluttet at konstituere politidirektøren i Nordjyllands Politi, Jens Henrik Højbjerg, som rigspolitichef.

- Jeg har i dag besluttet at konstituere politidirektøren i Nordjyllands Politi, Jens Henrik Højbjerg, som rigspolitichef pr. 1. januar 2009. Stillingen vil nu blive opslået, siger Brian Mikkelsen.

Jens Henrik Højbjerg er 53 år og har inden sin udnævnelse som politidirektør i Nordjylland bl.a. været vicedirektør for Europol i Haag, politimester i Rigspolitiet og vicepolitimester i Grønland.

Udnævnelsen kommer efter, at det var blevet besluttet, at rigspolitichef Torsten Hesselbjerg fratræder sin stilling. Fratrædelsen kom efter måneders kritik af den stort opsatte politireform.

Berlingske Tidende har med baggrund i sagen om Pia Rønnei beskrevet, hvordan politiet i en række tilfælde har undladt at rykke ud med hjælp til borgere i nød.

Senest har Berlingske Tidende beskrevet, hvordan en række sager om mulige politisvigt har været skjult for offentligheden, fordi politiet har undladt at tage dem med i den undersøgelse af politisvigt, som daværende justitsminister Lene Espersen satte i gang.

De skjulte sager har fået blandt andre Dansk Folkeparti til at kræve en kulegravning af Justitsministeriets håndtering af politisvigt i Lene Espersens ministertid. Den kulegravning blev besluttet i går på et møde mellem forligspartierne bag den udskældte politireform.

Opdateres