Politi lukker Pia Rønnei-sag

Politiets svigt ved drabet på Pia Rønnei død var startskuddet for de mange beretninger om politi, der ikke var der, da der var brug for det. Nu lukker Vestegnens Politi efterforskningen af den 53-åriges død trods klager fra hendes efterladte.

Vestegnens Politi har erkendt med beklagelse, at der havde været en reel chance for at gribe ind i sagen om Pia Rønneis død 26. november 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet standser efterforskningen af Pia Rønneis død. Rønnei blev efter alt at dømme offer for en forbrydelse, da en jaloux bekendt førte hende i døden ved at køre med 150 kilometer i timen ind i en betonpille.

I bilen medbragte manden, som i månedsvis havde forfulgt Pia Rønnei, et oversavet jagtgevær, men da den mulige gerningsmand selv omkom i kollisionen, kommer skyldsspørgsmålet aldrig for en dommer.

På den baggrund har Vestegnens Politi besluttet at »indstille efterforskningen«, skriver politiet i et brev af 17. oktober til Pia Rønneis efterladte.

Efterladte ønsker svar
Politiet lægger vægt på, at »efterforskningen ikke entydigt har fastslået hændelsesforløbet, hvortil kommer, at den mulige gerningsmand til eventuelle strafbare forhold ligeledes omkom ved ulykken,« skriver vicekriminalkomissær Steen Ørskov Larsen.

Pia Rønnei efterlod sig sin mand Per Rønnei, datteren Maria og søsteren Hanne Petersen, og Per Rønnei har klaget til statsadvokaten over, at politiet vælger at standse efterforskningen.

- Det er vigtigt og for mig og specielt for vores datter, Maria, at sagen belyses yderligere så længe det overhovedet er muligt, siger Per Rønnei:

- Vi bruger for megen tid og for mange kræfter på ubesvarede spørgsmål. Det er nemmere for os at leve videre med kendsgerninger end med evindelige gætterier. Vi behøver politiets hjælp til at finde svar eller overbevise os om, at det ikke er muligt at blive klogere. Hvem ellers«

Venter på statsadvokaten
Familiens bøn har ikke fået politiet til at ændre beslutning, og nu venter Pia Rønneis efterladte på statsadvokatens afgørelse.

Vestegnens Politi har fået hård kritik i sagen om Pia Rønneis død, efter at Berlingske Tidende 1. Juni dokumenterede fire opkald fra et vidne, som hørte en serie skrig fra det kolonihavehus, hvorfra den jaloux mand tog hende med i døden i hendes egen bil.

Politiet havde flere chancer for hurtigt at komme Pia Rønnei til undsætning. Vestegnens Politi har beklaget, at hun ikke fik hjælp, selv om der var ledige patruljevogne.