Politi erkender mangelfuld efterforskning af Emilie Meng-drabet: Vi fejlvurderede sagen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi erkender, at der var »visse efterforskningskridt«, som ikke blev foretaget i opklaringen af drabet på den 17-årige Emilie Meng i 2016.

Emilie Meng forsvandt i sommeren 2016. Mere end tre år senere har politiet fortsat ikke fundet gerningsmanden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

I en ny TV-dokumentar bliver der igen sået tvivl om politiets efterforskning af det uopklarede drab på den 17-årige Emilie Meng, som forsvandt sporløst efter en bytur i sommeren 2016.

I DR-dokumentaren »Emilie Meng – en efterforskning går galt« bliver det blandt andet afdækket, at politiet var for sent ude i forhold til at indhente optagelser fra overvågningskameraer, som normalt ikke må opbevares længere end i 30 dage.

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi har ikke ønsket at medvirke i dokumentaren, men i en pressemeddelelse skriver politiet mandag aften, at sagen blev vurderet som eftersøgningssag og ikke en drabssag.

»Det er rigtigt, at politiet – på baggrund af de dengang foreliggende oplysninger – i den helt indledende fase, vurderede, at sagen drejede sig om en eftersøgningssag. Det medførte, at visse efterforskningsskridt ikke blev taget i opstartsfasen, hvilket ville være sket, hvis vi havde vurderet sagen anderledes,« lyder det.

Samtidig understreger Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, at man tager sagen alvorligt.

»Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi tager Emilie Meng-sagen meget alvorligt. Vi har afsat omfattende ressourcer til efterforskningen, og vi gør alt, hvad vi kan, for at finde frem til gerningsmanden bag en meget tragisk forbrydelse,« skriver politiet:

Kritik fra familien

I dokumentaren kortlægges området omkring Korsør Station, hvor Emilie Meng formodes at være forsvundet. Det kommer eksempelvis frem, at politiet har forsømt at indhente billeder fra flere overvågningskameraer, som kunne have indeholdt vigtige spor om gerningsmanden. Herunder et overvågningskamera, som peger ud mod motorvejen mod Borup, hvor Emilie Meng senere blev fundet død.

I dokumentaren står Emilie Mengs mor ligeledes for første gang frem og fortæller om sagen.

»Der er rigtig meget vrede. Selvfølgelig først og fremmest mod ham, der har gjort det her og ødelagt Emilies liv og vores liv. Selvfølgelig sekundært politiet fordi de i den grad har sløset med det her. Gerningsmanden kunne måske være fundet i dag, hvis de havde gjort deres arbejde ordentligt,« siger Helen Meng i dokumentaren, som sendes mandag aften.

Sagen om Emilie Meng har ligeledes blotlagt fejl i politiets brug af teleoplysninger, som har været medvirkende til, at den verserende teleskandale begyndte at rulle.

I Sydsjællands og Lolland-Falsters politi oplyser man, at man ikke ønsker at stille op til interview om sagen, fordi efterforskningen af drabet på Emilie Meng fortsat er i gang.

»Gerningsmanden kan have glæde af detaljerede oplysninger om, hvor vi står i efterforskningen. Informationer, som kan give gerningsmanden indblik i vores efterforskning, vil derfor i værste fald kunne besværliggøre denne yderligere,« oplyser politiet.

Det første af i alt tre afsnit i dokumentarserien om Emilie Meng-sagen sendes i aften på DR.