Politi: Bandekrig er et spørgsmål om ære

Krigen mellem rockere og bander på Nørrebro handler efterhånden mere om hævn og æresbegreber end om hash, mener chefpolitiinspektør Per Larsen.

Den blodige konflikt mellem rockere og bander på Nørrebro i København handler ikke om hash. I hvert fald ikke ifølge en af de såkaldte drenge fra Blågårds Plads, som Berlingske har talt med.

Men faktisk heller ikke ifølge Københavns Politi.

- Min opfattelse er så sandelig også, at det her handler ikke udelukkende om hashmarkedet. Jeg tror, at det har udviklet sig til at blive meget mere. Der er også nogle personlige ting – hævn, æresbegreber og hvad søren ved jeg - som er noget svært at styre, siger chefpolitiinspektør Per Larsen til Berlingske.dk.

Så en eventuel legalisering af hashmarkedet vil ikke kunne løse op på den her konflikt?

- Det er jo et politisk spørgsmål, som vi ikke vil blande os i. Men den nuværende konflikt handler ikke kun om hashmarkeder. På samme måde viste rockerkonflikten jo også ganske tydeligt, at det pludselig var personlige ting, som spillede ind. Det er det hårde, seje træk fremad nu, og så skal vi nok få styr på det, men der er ingen nemme løsninger.

Ifølge Blågårdsdrengene handler konflikten i stedet om, at Hells Angels kræver et par konkrete fyre ”udleveret”. Som et af medlemmerne sagde til Berlingske Søndag:

- Det her handler ikke om hashmarkedet, som politiet påstår. Det handler om en konflikt mellem Hells Angels og to-tre af vores folk, fordi der er opstået en konkret uenighed. I vinter festede vi stadig sammen med HA'ere, men så opsnappede vi deres planer om at tage to-tre af vores folk ud. Det er konflikten – ikke narkotikamarkedet.

Per Larsen har ingen kendskab til de to-tre omtalte folk fra banden omkring Blårgårds Plads:

- Jeg kender dem ikke. Det har udviklet sig mere komplekst end som så. Det er måske nogle banaliteter, der har startet det, men når skruen kører, så er det næsten ikke til at finde hoved eller hale på, hvad der er årsag til den næste hændelse. Så jeg er godt tilfreds med, at der nu har været ro på et stykke tid.