Playstation, mobiltelefoner og computer: Nye beslag i sag om bombeangreb mod Skattestyrelsen

I alt er fire personer fra Sverige mistænkt i forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen på Østerbro tidligere på måneden.

Svensk politi har foretaget nye beslaglæggelser i forbindelse med eksplosionen mod Skattestyrelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson Ã

Svensk politi har sikret potentielle beviser i sagen om bombeangrebet mod Skattestyrelsen i tidligere på måneden i København.

Det fremgår af svenske retsdokumenter, som Berlingske har set, og som knytter sig til de to personer på henholdsvis 22 og 23 år fra Sverige, som i sidste uge blev anholdt i sagen og udleveret til Danmark.

I går, onsdag eftermiddag, anholdt svensk politi yderligere to i sagen, og dermed er i alt fire personer – alle fra Sverige – mistænkt i forbindelse med den voldsomme eksplosion, der 6. august raserede Skattestyrelsens bygningsface på Østerbro. Sprængstoffet, som efter analyser har vist sig at være af militær styrke, var placeret blot 60 centimeter fra indgangspartiet, og én person blev lettere skadet.

Ifølge sagens svenske dokumenter har politiet i Malmø på dansk foranledning ransaget flere adresser i Sydsverige, som knyttes til de første to sigtede i sagen om bombeangrebet.

Københavns Politi har således begæret en bærbar computer, to mobiltelefoner, et hukommelseskort, et USB-stik, sko og tøjstykker udleveret. Effekter, som menes at kunne kaste lys over sagen.

»De beslaglagte ejendomme kan antages at have betydning for efterforskningen af forbrydelsen i Danmark,« lyder det i begæringen til byretten i Malmø, som skal tage stilling til anmodningen.

I en pressemeddelelse torsdag formiddag bekræfter Københavns Politi, at yderligere to »svenske mænd på 22 og 27 år« er anholdt og sigtet for »at stå bag eksplosionen ved Skattestyrelsen på Østerbro tirsdag 6. august«.

»Vi tager angrebet på Skattestyrelsen meget alvorligt og fortsætter vores omfattende efterforskningen af sagen. Vi har et rigtig godt samarbejde med svensk politi og er fortrøstningsfulde i forhold til at få gerningsmændene stillet til regnskab,« er leder af personfarlig kriminalitet, Brian Belling, citeret for at sige.

Københavns Politi afviser at kommentere sagen yderligere.