Pigebande overfaldt 14-årig – politiet kom ikke

Selv om en pigebande overfaldt en gruppe håndboldpiger, afviste Vestegnens Politi at komme dem til undsætning. Faren er rasende – politiet vil undersøge sagen.

Jan Kop forsøgte forgæves at få Vestegnens Politi til at rykke ud til Glostrup Station, hvor hans 14-årige datter blev overfaldet af en pigebande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 14-årige Claudia havde været til håndboldstævne i Albertslund. Det var lørdag 7. juni sidst på eftermiddagen, og der var næsten 25 grader varmt. Fem håndboldpiger i deres skriggule trøjer og med sportstaskerne over skuldrene steg på bussen, hvor Claudia sammen med veninde fandt et sæde et stykke nede.

Allerbagest sad en anden gruppe af piger – to med indvandrerbaggrund og tre danske piger

Claudias veninde vendte ansigtet.

»Hvad glor du på?«

Veninden kiggede væk og forsøgte at lade som ingenting, men de truende piger sad lige bag dem. De satte et stykke tyggegummi i hendes hestehale.

»Vi vidste bare, at de var ude på noget. Man kunne se det på deres tøj og se det i deres ansigter,« siger Claudia, som ikke er i tvivl om, at der var tale om en pigebande.

Da bussen nåede Glostrup Station, steg håndboldpigerne ud, og hende, som Claudia opfattede som anføreren, gik løs på en af håndboldpigerne. De rev pigen til jorden i hårdet, de slog og sparkede – og trak hende op igen ved håret.

Claudia skreg, og sammen med de andre skrækslagne håndboldpiger tænkte hun kun på at komme i sikkerhed. De flygtede ind i butikkerne ved Glostrup Station, mens overfaldet på håndboldpigen fortsatte udenfor. Buschaufføren kunne angiveligt se det hele, men foretog sig intet. En voksen mand på pladsen forsøgte at sige »stop, stop«, men heller ikke han lagde sig imellem.

Først da de øvrige piger fra banden sagde til »anføreren«, at håndboldpigen havde fået nok, standsede de overfaldet og forsvandt ind på stationen.

Claudia stod på sandwich-restauranten Sunset og så den overfaldne veninde komme ind.

»Vi var flove over, at vi ikke gjorde noget for at hjælpe. Vi var bare selv så bange.«

Den overfaldne pige græd og ville gerne være lidt alene, så de lod hende sidde for sig selv i et hjørne af restauranten, hvor hun trak store totter af afrevet hår.

Et par af restaurantens øvrige gæster, to piger på 18-19 år, tilbød at gå ud i centret for at se, om pigebanden var væk. Pigebanden sad ved stationen og ventede. Måske ventede de på håndboldpigerne, måske ventede de bare på et tog. Håndboldpigerne tog ingen chancer. De ville gerne have politiet til at komme, for de var bange for enten selv at blive overfaldet igen, hvis de søgte mod toget, eller at pigebanden skulle kaste sig over andre.

Claudia stod lige ved siden af veninden, mens hun ringede til det lokale politi.

»Men politiet ville ikke komme, selv om vi var virkelig bange. De sagde, at vi skulle ringe efter vores forældre.«

Claudia ringede til sin far, den 49-årige Jan Kop, som befandt sig midt i København.

Claudia var helt ude af den. Hun græd og sagde, at de var blevet overfaldet. Hun sagde også, at de ikke turde gå ned til toget af frygt for pigebanden. Ifølge politiet skulle de ringe til forældrene.

Men Jan Kop havde ingen bil og intet kørekort. Det ville tage ham ca. en time at nå ud til Glostrup.

»Jeg ringede til Vestegnens Politi og bad om at få vagthavende. Jeg kom igennem til en, som præsenterede sig som »Thomas«. Han sagde, at jeg skulle have en rapport fra en skadestue, for at de kunne optage en anmeldelse af overfaldet. Jeg sagde, at jeg slet ikke var interesseret i at anmelde noget. Jeg ville bare have min datter sikkert ned til toget uden at risikere et nyt overfald. Men det, sagde Thomas, havde han ikke ressourcer til. Det havde ikke prioritet.«

Det blev i stedet et par trænere og klubbens drengehold, som kom til restauranten og kunne følge dem til toget.

Jan Kop kan dokumentere sit opkald til Vestegnens Politi klokken 18.50.38 med oplysninger fra sit teleselskab – og han er rystet over politiets indstilling. »Dansk politi er godt nok et tungt system. Tilsyneladende har det ikke prioritet at sørge for 14-årige pigers sikkerhed, at pågribe gerningsmænd og undgå evt. nye overfald. Jeg synes, at det er helt urimeligt,« siger Jan Kop.

Overfaldet på Claudias veninde er nu meldt til politiet.

Chefpolitiinspektør Ib Meng har ingen kommentarer, før Vestegnens Politi har haft lejlighed til at undersøge sagen.

»Claudia« er ikke Jan Kops datters rigtige navn. Men redaktionen kender hendes rigtige navn.