Pendler om udsigten til en »styrket« grænse: »Ingen panikløsninger. Det har vi set rigeligt af«

Pendler advarer Mette Frederiksen og regeringen mod at indføre paskontrol eller andre panikløsninger, efter bombemistænkt er pågrebet i Sverige.

Ture Ertmann er medlem af »Pendlerklubben Kystbanen«, der har omkring 7.000 togpendlende medlemmer. Selv håber han, at regeringen finder en intelligent løsning, som ikke ligner den, man så under flygtningekrisen i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Pendler advarer nu Mette Frederiksen mod at gribe til panikhandlinger, efter statsministeren tidligere i dag meldte ud, at grænsen mod Sverige skal styrkes.

»Vi er ikke klar til at konkludere, hvordan det skal gøres, men grænsen har vores fulde opmærksomhed. Og den skal styrkes«, sagde Mette Frederiksen tidligere tirsdag på et pressemøde i Statsministeriet.

Mette Frederiksens ønsker kommer, efter politiet sigtede to svenskere i forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen i København.

Ture Ertmann er medlem af »Pendlerklubben Kystbanen«. Han mindes grænsekontrollen i 2015, da flygtningekrisen var på sit højeste.

»Jeg bed mærke i, at det er ikke pendlerne, man prøver at irritere. Det synes jeg, er godt. Det har været nogle seje år med den svenske grænsekontrol. Det er blevet fornuftigt nu, så jeg ville være kede af at få svenske tilstande på den danske grænse,« siger han.

Ture Ertmann bor lige nu i Malmø, og en grænsekontrol vil kun forlænge arbejdsdagen til gene for almindelige pendlere.

»Det tog næsten en time længere at komme hjem fra arbejde,« siger han og påpeger, at det er toldere, der mangler i Danmark, ikke politi.

Intelligente løsninger

Han har derfor et ønske til Mette Frederiksen om ty til intelligente løsninger.

»En dårlig løsning er noget, der standser trafikken. Hvis man skal stige af og vise ID. Det kan være det samme med biler. Hvis alle skulle stoppe på den danske side af grænsen. En intelligent løsning ville være noget, der ikke mærkes i hverdagen,« siger han.

For ikke at vente en time hver dag igen, foreslår han, at man går den teknologiske vej.

»Prøv at finde nogle løsninger, der ikke generer almindelige mennesker. Nummerpladescanning generer jo hverken dig eller mig, og hvis det er et godt redskab for politiet og toldere, så skulle de gøre det,« siger han.

Han største frygt er, at togpassagerer og bilister bliver tvunget til at vise identifikation ved grænsen, men mener, at der endnu ikke er nogen grund til at male fanden på væggen.«

»Lad os se, hvad de (regeringen, red.) kommer med af udspil, men lad nu hver med at gå panik. Ingen panikløsninger, det har vi set rigeligt af,« understreger Ture Ertmann.