På vej mod de voksnes rækker: Norsk tronarving skal konfirmeres

Det danske kronprinspar er på gæstelisten, når prinsesse Ingrid Alexandra af Norge lørdag skal konfirmeres.

Prinsesse Ingrid Alexandra holdt i år sommerferie med sin far, kronprins Haakon, sin mor, kronprinsesse Mette-Marit, og sin lillebror, prins Sverre Magnus, i familiens sommerhus på øen Dvergsøya uden for Kristiansand. Ntb Scanpix/Reuters Fold sammen
Læs mere

København. Da den norske prinsesse Ingrid Alexandra i 2004 blev døbt, stod danske kronprins Frederik med ved døbefonten i Slotskapellet på det kongelige slot i Oslo som fadder til den lille pige.

Lørdag er kronprins Frederik så igen inviteret til ceremoni i samme kirke, når prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmeres. Med på gæstelisten er også kronprinsesse Mary og 13-årige prins Christian.

Det fremgår af kongehusets kalender.

15-årige prinsesse Ingrid Alexandra er datter af den norske kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit og nummer to i arvefølgen til den norske trone.

Hun er storesøster til 13-årige prins Sverre Magnus og lillesøster til 22-årige Marius Borg Høiby, som kronprinsesse Mette-Marit har fra sit første ægteskab.

Som traditionen i Norge foreskriver, skal prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres alene, og hun har allerede fået en af sine gaver.

Hendes farfar og farmor, kong Harald og dronning Sonja, har nemlig foræret hende en ny folkedragt, som hun skal have på til konfirmationen.

Prinsessen har ifølge Billed-Bladet selv været med til at bestemme folkedragtens udseende sammen med sin farmor.

De seneste fem år har prinsesse Ingrid Alexandra gået på Oslos internationale skole i Bekkestua, men den 19. august flyttede hun til folkeskolen Uranienborg skole, som også ligger i Norges hovedstad.

Når tiden ikke går med skole og royale forpligtelser, holder hun ifølge det norske kongehus meget af at stå på ski, gå til kickboksning, surfe og dyrke vandsport.

/ritzau/