Optræk til europæisk rockerkrig

Hells Angels, Bandidos og danske indvandrerbander holder fredsmøder på foranledning af politiet, der vil afværge truende rockerkrig i Nordeuropa.

En politimand med en af de to panserværnsraketter, som blev fundet på et tag over for Hells Angels hus i Titangade i København. Kun den ene blev affyret. Ved attentatet i 1996 blev to dræbt og 17 såret.
Læs mere
Fold sammen

Bandekrigen i Danmark truer med at blive startskuddet til en ny blodig krig mellem Hells Angels og Bandidos i Nordeuropa.

Politiet noterer sig med bekymring, at de to grupper ligger i åben strid i Tyskland, samtidig med at Bandidos i Danmark for første gang rører på sig i krigen mellem indvandrerbander og Hells Angels i København, Odense og Århus. Oplysninger om, at Bandidos er begyndt at hverve nye fodsoldater og indgå alliancer i Vollsmose, på Nørrebro og i Tingbjerg, har foruroliget både myndighederne og Hells Angels, som frygter, at Bandidos ikke i længden har tænkt sig at holde sig på sidelinjen i konflikten.

Ifølge en af verdens førende eksperter i rockergrupperinger, canadieren Julian Sher, skal øjeblikkets dramatiske udvikling i København ses som en del af en international kamp mellem Hells Angels og Bandidos.

»Vi må være forberedt på, at det bliver værre endnu, hvis Bandidos vælger at støtte indvandrerbanderne. Så risikerer København at blive som Montreal, hvor mere end 160 døde i krigen i 1990erne,« siger Julian Sher til Berlingske Søndag.

Præsident for Bandidos Jim Tinndahn afviser, at man er ved at gå ind i krigen.

»Vi håber, det snart stopper, og vi har prøvet på at snakke parterne til fornuft på fredsmøder, som politiet har opfordret os til at holde. Vi har holdt mere end ti fredsmøder, og Bandidos har også selv dialog med flere af indvandrer-banderne for at holde fred,« siger han.

Jim Tinndahn forudser, at den nuværende krig mellem Hells Angels og banderne kan blive »endog meget langvarig«.

Siden en fredsaftale i 1997, da Den Store Nordiske Rockerkrig fandt sin afslutning, har Hells Angels og Bandidos undgået opgør

HA-talsmand Jørn Jønke Nielsen ønsker ikke at kommentere sagen.

Rigspolitiet er tilbageholdende med at kommentere det anspændte forhold mellem Bandidos og Hells Angels

»Vi følger situationen tæt i alle grupper,« siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Bandekrigen har foreløbig kostet seks mennesker livet og såret 58 i 109 skudepisoder.