Nye Borgerlige-spidskandidat smidt ud efter opslag om Søren Brostrøm

Philip Brandts (NB) opslag er ikke foreneligt med at være kandidat for Nye Borgerlige, siger pressechefen til Ekstra Bladet.

Det er ikke småting, som Nye Borgerlige-kandidaten anklager Søren Brostrøm for at være. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Philip Brandt er ikke længere spidskandidat for Nye Borgerlige til kommunalvalget på Bornholm. Det skriver TV 2 Bornholm og Ekstra Bladet.

Han har selv trukket sit kandidatur til kommunalvalget i Bornholms Regionskommune efter opfordring fra sit parti.

Opfordringen fra Nye Borgerlige skyldes et Facebook-opslag, som Philip Brandt lavede sent torsdag aften, hvor han kaldte direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, for en »morder og et korrupt møgsvin«.

Hvorfor Søren Brostrøm skulle være det, uddyber den nu tidligere kandidat ikke.

Den slags ytringer er der ikke plads til i Nye Borgerlige, slår pressechefen i Nye Borgerlige, Lars Kaaber, fast over for Ekstra Bladet.

»Det er ikke foreneligt med at være kandidat for Nye Borgerlige og samtidig ubeføjet at anklage en navngiven embedsmand i centraladministrationen for at være morder og korrupt,« skriver pressechefen i en sms til Ekstra Bladet.

Philip Brandt var ikke kun kandidat til kommunalvalget, han var også kandidat til Folketinget for partiet. Men det er han heller ikke længere, efter at hovedbestyrelsen har frataget ham sit folketingskandidatur, skriver TV 2 Bornholm.

Mogens Hehl Olsen, der er medlem af kandidatudvalget i Nye Borgerlige, siger til mediet, at det er helt uacceptabelt at kalde folk for mordere – uanset om det er en embedsmand eller enhver anden.

Philip Brandts Facebook-opslag har altså haft store konsekvenser for ham selv. Han siger alligevel til TV 2, at han ikke fortryder opslaget.

»Jeg ville provokere. Jeg ville provokere folk til at tænke over tingene. Jeg tager ikke et eneste ord i mig igen. Det var efter grundig overvejelse, at jeg valgte at skrive det. Jeg er godt klar over, at det er stærke sager. Mit ærinde var at sende et vink med en vognstang til mit eget parti,« siger han.

Berlingske har kontaktet Sundhedsstyrelsen for at spørge, om den eller Søren Brostrøm har en kommentar til opslaget, men styrelsens pressetjeneste besvarer ikke spørgsmål i weekenden, står der i det automatiske mailsvar.

I forbindelse med kommunalvalget i 2017 måtte Nye Borgerlige også smide nogle kandidater ud. To kandidater blev ekskluderet for racistiske kommentarer, mens en tredje selv trak sig af samme årsag.