Ny strid om politiets supervidne i rockersag

Anklagere og forsvarere indledte dagen med et juridisk slagsmål i den store rockersag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarsadvokaterne i den store rockersag gør endnu en gang krumspring for at få stoppet afhøringen af anklagemyndighedens hovedvidne i sagen.

Hovedvidnet MFP er tidligere hangaround i Hells Angels' rugekasse AK81, men har valgt at samarbejde med politiet. Han er selv idømt 12 års fængsel for at have deltaget i planlægningen og forsøgene på at udføre fem drab.

Kendisrockeren Brian Sandbergs advokat, Michael Juul Eriksen, stiller nu spørgsmålstegn ved, om politiet har haft rent mel i posen, da man i sin tid fik MFP's mund på gled.

Angiveligt har MFP valgt at tale, fordi han var truet af sine rockerkolleger, og ved at samarbejde med politiet ville han få den maksimale beskyttelse.

Men Michael Juul Eriksen mistænker politiet for at have pyntet på sandheden, da man i sin tid fortalte MFP, at han var truet. Ifølge advokaten er der nemlig ikke noget i sagen, der tyder på, at MFP rent faktisk var truet, før han begyndte at samarbejde.

Hvis politiet har opfundet en historie om, at MFP var truet, og på den måde har fået lokket ham til at samarbejde, så er det en overtrædelse af retsplejeloven. Og så skal vidnet ganske enkelt ikke have lov at vidne, mener Michael Juul Eriksen.

Anklagemyndigheden mener dog at kunne føre bevis for, at alt er foregået efter bogen. Derfor ønsker man at afhøre tre politifolk, som skal belyse sagen.

Men det vil Michael Juul Eriksen ikke være med til. Den centrale politimand har nemlig været til stede i retten under sagen indtil nu, og dermed har han ifølge Juul Eriksen mulighed for at forme sin forklaring, så den tjener anklagemyndighedens sag.

Hele spørgsmålet blev dog fejet til side af retsformanden, efter at advokat Finn Walther protesterede mod uforberedt pludselig at skulle behandle et så vigtigt spørgsmål i sagen.

Det blev bestemt at udskyde striden til fredag.

/ritzau/