Ny hovedmistænkt i kidnapningen af Madeleine McCann

13 års søgen efter Madeleine McCanns kidnapper kan være nået sin afslutning.

13 års søgen efter Madeleine McCanns kidnapper kan måske være nået til sin afslutning. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Britiske Madeleine McCann ville være fyldt 17 år 12. maj 2020.

En mærkedag forældrene måtte tilbringe uden deres datter, der har været forsvundet siden maj 2007, hvor hun forsvandt fra deres feriebolig i Portugal.

13 år er gået med spekulationer, men uden mange svar. Det er der måske lavet om på nu.

For britisk politi oplyser, at de har en ny hovedmistænkt i forsvindingssagen. Det drejer sig om en unavngiven tysk mand, der i forvejen sidder i fængsel for en anden urelateret forbrydelse, skriver The Guardian.

Den mistænkte har i perioder været bosiddende i Algarve-regionen mindre end tre kilometer væk fra, hvor Madeleine McCann forsvandt. Ifølge politiet opholdt han sig i ferieresortet den aften, Madeleine McCann forsvandt.

»Vi ved, at han var i området den aften, cirka en time før Madeleine sidst blev set klokken 21,« siger detektivchef ved Metropolitan Police, Mark Cranwell.

Efterlyser flere vidner

Politiet beder offentligheden om hjælp til oplysninger om den mistænktes færden aftenen Madeleine McCann forsvandt. En dusør svarende til næsten 170.000 danske kroner er på højkant til dem, der kan lede politiet til konkrete oplysninger.

Metropolitan Police efterlyser vidner der har set en 1993 britisk Jaguar, model XJR 6 (foto) tilbage i 2007. Foto: Metropolitan Police Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT.

Politiet har blandt andet frigivet billeder af den camper manden opholdt sig meget i tilbage i 2007, samt en bil af mærket Jaguar, som manden ejede. Begge køretøjerne er beslaglagt af de tyske myndigheder. Politiet har også frigivet to telefonnumre, der skulle været blevet benyttet, aftnen hun forsvandt.

Manden var tilbage i 2007 30 år. Han beskrives af politiet som en hvid, tynd mand med kort blond hår. Han er cirka 180 centimeter høj. Politiet har efterforsket den tyske mand siden 2017, hvor de for første gang kom på sporet af ham.

Ifølge tysk politi er han to gange tidligere dømt for »seksuel kontakt med piger«.

Den mistænkte ejede en VW T3 Westfalia camper (foto) tilbage i 2007. Foto: Metropolitan Police. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT.

Madeleine McCanns forældre er meget glade for de nye oplysninger i sagen.

»Vi glæder os over appellen i dag vedrørende forsvindingen af ​​vores datter, Madeleine. Vi vil gerne takke de involverede politistyrker for deres fortsatte indsats i eftersøgningen efter Madeleine,« siger forældrene ifølge avisen og tilføjer:

»Alt, hvad vi nogensinde har ønsket, er at finde hende, afdække sandheden og holde de skyldige ansvarlige for deres handlinger. Vi vil aldrig opgive håbet om at finde Madeleine i live, men uanset hvad resultatet kan være, er vi nødt til at vide besked, da vi har brug for at finde fred.«