Nu kan du byde på Prins Henriks kunstsamling

Fredag eftermiddag kommer 900 genstande fra prins Henriks kunstsamling på eftersyn hos Bruun Rasmussen.

Eftersyn inden Bruun Rasmussen sætter Prins Henriks kunstsamling på auktion i Bredgade 33 i København, fredag den 16. august 2019. Prins Henrik var gennem hele sit liv en passioneret samler af figurer og masker fra Afrika og asiatisk jadekunst - alt lige fra amuletter til skåle og fabeldyr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Der er amuletter, masker, fabeldyr og frugtbarhedsfigurer.

Næsten 900 kunstgenstande fra prins Henriks samling bliver fredag eftermiddag udstillet på eftersyn hos auktionshuset Bruun Rasmussen i København.

De udgør en del af den store samling af asiatisk jadekunst og træfigurer fra Afrika, som prins Henrik nåede at samle i sit liv. Og nu er dele af samlingen sat til salg gennem auktionshuset.

En del af overskuddet fra salget af samlingen vil gå til de to kongelige fonde Kronprinsparrets Fond samt Nikolai og Felix Fonden. Fold sammen
Læs mere

Genstandene er vurderet til mellem 2000 og 75.000 kroner.

Eftersynet finder sted fredag klokken 15 til 19 og igen den 17. til 25. august fra klokken 12 til 17.

Allerede nu er en forauktion, som vil afgøre startbuddene på selve auktionen, i gang på nettet. Den egentlige auktion løber af stablen den 27.-29. august.

Prins Henrik havde ifølge kongehuset skrevet i sit testamente, at han ønskede, at samlingen skulle sælges. Fold sammen
Læs mere

Det var prins Henriks eget ønske, at samlingen skulle sælges. Det havde han ifølge kongehuset skrevet i sit testamente, før han døde 13. februar 2018 - 83 år gammel.

Kongefamilien har forud for auktionen udvalgt dele af samlingen, som de ønsker at beholde.

Det er desuden besluttet at bevare dele af samlingen af jader og afrikanske værker på slottet Château de Cayx i Frankrig. Slottet ejes af dronning Magrethe.

Prins Henrik var gennem hele sit liv en passioneret samler af figurer og masker fra Afrika og asiatisk jadekunst. Nu sættes næsten 900 genstande på auktion hos Bruun Rasmussen. Fold sammen
Læs mere

Prins Henrik var i mange år en passioneret samler, og hans samling består i alt af mere end 6000 genstande.

Prinsen var særligt interesseret i jader og afrikanske værker. Det skyldes formentlig, at han som barn boede i Fransk Indokina med sin familie.

Interessen for afrikanske masker og skulpturer blev også vakt tidligt i livet, da han i forbindelse med sine studier blev introduceret til afrikanske værker.

Prins Henrik var gennem hele sit liv en passioneret samler af figurer og masker fra Afrika og asiatisk jadekunst - alt lige fra amuletter til skåle og fabeldyr. Nu sættes de næsten 900 genstande på auktion hos Bruun Rasmussen fra den 27.-29. august i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen.

En del af overskuddet fra salget af samlingen vil gå til de to kongelige fonde Kronprinsparrets Fond samt Nikolai og Felix Fonden. Fondene støtter blandt andet humanitære og sociale formål.

Jesper Bruun Rasmussen under eftersyn af Prins Henriks kunstsamling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen.

Prins Henrik har passioneret samlet kunstgenstande, som nu er sat på auktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen.
Foto: Mads Claus Rasmussen.

Foto: Mads Claus Rasmussen.
Foto: Mads Claus Rasmussen.

Foto: Mads Claus Rasmussen.

/ritzau/