Nu er bekymringsgrænsen overskredet 55 gange i vestegnskommune: »For mange klumper sig sammen«

I Ishøj Kommune er den såkaldte bekymringsgrænse overskredet 55 gange. En af forklaringerne er, at for mange »klumper sig sammen« i lejligheder, vurderer kommunens borgmester.

Ole Bjørstorp (S) er borgmester i Ishøj Kommune, der er den kommune i Danmark, som er hårdest ramt af coronavirus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Coronasmitten har spredt sig med en sådan hast i Ishøj Kommune, at der i løbet af de seneste syv dage har været 1.102 coronasmittede pr. 100.000 indbyggere.

Dermed er det såkaldte incidenstal i kommunen 55 gange så højt som den officielle bekymringsgrænse, der lyder på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Det gør den københavnske vestegnskommune til den klart hårdest ramte kommune i Danmark, skriver Jyllands-Posten, som har talt med Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S).

Borgmesteren vurderer, at det høje smittetryk i kommunen blandt andet skyldes, at godt halvdelen af kommunens befolkning bor i lejlighedskomplekser, hvor især store indvandrerfamilier bor mange sammen.

»Problemet lige nu er den mørke, våde og kolde årstid og ikke mindst den måde, som en stor del af vores borgere bor på. For mange klumper sig sammen,« siger Ole Bjørstorp til Jyllands-Posten.

Ishøj er den kommune i landet, hvor ikkevestlige indvandrere udgør den største andel af indbyggertallet. Tal fra Statens Serum Institut (SSI) har tidligere vist, at coronasmitten er mere udbredt i denne befolkningsgruppe sammenlignet med personer af dansk oprindelse.

Borgmester Ole Bjørstorp mener dog ikke, at det høje smittetryk i kommunen skyldes sprogbarrierer. Til Jyllands-Posten fortæller han, at kommunen »har gjort alt« for at oplyse borgerne om, hvordan de bedst muligt undgår at blive smittet med coronavirus.

Ole Bjørstorp forventer, at de seneste restriktioner vil få smittetrykket til at falde i de kommende uger.