Norsk politi efterforsker nye DNA-spor i sagen om forsvundet milliardærfrue

Det er nu mere end 15 måneder siden, at norske Anne-Elisabeth Hagen forsvandt. Hun er blevet erklæret død af politiet, men efterforskningen fortsætter. Norsk politi har nu fået svar på en række DNA-prøver.

Sidste livstegn fra 69-årige Anne-Elisabeth Hagen var en telefonsamtale med et familiemedlem 31. oktober 2018 klokken 09.14. Telefonsamtalen foregik fra Hagens hjem i Lørenskog ved Oslo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Siden norske Anne-Elisabeth Hagen forsvandt sporløst 31. oktober 2018, har norsk politi ledt intenst efter kvinden, der nu er erklæret død og var gift med den norske milliardær Tom Hagen.

Politiet har tilsyneladende fået nye spor, som måske kan hjælpe med at besvare en række spørgsmål.

Ifølge det norske medie VG skulle »en person med et overordnet ansvar i sagen« have udtalt, at man forventer, at sagen med »90 procents sikkerhed« vil blive løst.

Det fremgår dog ikke, hvad vurderingen bunder i, men den norske rigsadvokat skulle efter signende være særdeles imponeret over politiets efterforskning.

Norsk politi har dog stadig ikke oplyst, at det ved, hvem gerningsmanden er eller om flere er involveret i forbrydelsen, der har trukket overskrifter verden over.

Politiet har heller ikke svaret på, hvordan Anne-Elisabeth Hagen blev bortført fra hjemmet og transporteret bort, ligesom man heller ikke ved, hvem der skrev det trusselsbrev, som Tom Hagen fandt, da han 31. oktober kom hjem.

DNA-spor fra hjemmet

Inden jul gjorde efterforskningsleder Tommy Brøske det klart, at politiet ikke længere forventer at finde Anne-Elisabeth Hagen i live, men nu leder efter hendes lig.

Mere end 14 måneder efter at hun forsvandt, blev 69-årige Anne-Elisabeth Hagen således erklæret død.

Dette betød dog ikke, at politiet neddroslede efterforskningen af den spektakulære sag, for allerede i begyndelsen af januar offentliggjorde norsk politi, at det ville intensivere efterforskningen, fordi der var nye spor, der skulle undersøges.

Det må formodes, at det er en række af disse spor, som politiet nu har fået svar på.

De nye spor drejer sig om en række DNA-prøver indsamlet fra parrets hjem i Lørenskog øst for Oslo, fremgår det af en e-mail, som efterforskningsleder Tommy Brøske har sendt til dagbladet VG.

Det vides endnu ikke, hvad det er for nogle nye oplysninger, som politiet ligger inde med.

Sko købt i parrets hjemby

Det er tidligere kommet frem, at politiet har efterforsket blodspor i hjemmet, der matcher Anne-Elisabeth Hagens DNA, mens man dog ikke har fastslået, om blodet kan knyttes til bortførelsen.

Det er derudover kommet frem, at politiet har fundet spor, der formentligt kan afgøre, hvilken type sko gerningsmanden har haft på.

Ifølge VGs oplysninger har politiet endnu ikke fundet skoene, men politiet mener, at de er blevet købt kontant i en forretning i samme by, hvor parret bor. Politiet har endnu ikke kunnet identificere, hvem der stod bag købet.

Derudover er der naturligvis også foretaget undersøgelser af den konvolut og det trusselsbrev, som Tom Hagen fandt, da han kom hjem på dagen, hvor hans kone forsvandt. Også her har man kunnet identificere, hvor kuverten er blevet købt, men ikke hvem der har købt den.

Endelig er der anvendt hundredvis af timer på at gennemgå materiale, der kan hjælpe politiet til at identificere, hvordan Anne-Elisabeth Hagen blev transporteret bort fra hjemmet. Det er dog ikke – i hvert fald ikke officielt – lykkedes at identificere køretøjet.

Savnet i flere end 15 måneder

69-årige Anne-Elisabeth Hagens sidste livstegn var en telefonsamtale med et familiemedlem 31. oktober 2018 klokken 09.14. Telefonsamtalen foregik fra parrets hjem i Lørenskog.

Klokken 13:00 kom Tom Hagen hjem fra arbejde. I hjemmet fandt milliardæren altså den seddel, hvoraf det fremgik, at Tom Hagen skulle betale en løsesum. Det fremgik også af sedlen, at Anne-Elisabeth Hagen ville blive udsat for skade, såfremt Tom Hagen informerede politiet om hendes forsvinden.

Siden 22. januar 2020 har Anne-Elisabeth Hagen været en del af statistikken over uopklarede forbrydelser.