Nørrebro ønsker flere fodpatruljer

Nørrebro-borgerne vil have flere betjente til fods – ikke bare i området omkring Blågårdsplads, men også i Mjølnerparken.

Foto: Teitur Jonasson / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når toppen af københavnsk politik i aften møder Nørrebros borgere, kommer de lokale med en lang ønskeliste til initiativer, som ifølge Nørrebro-borgerne kunne og burde være sat i værks for længst.

Et af de ønsker, som står højt på listen, er mere politi i bydelen, efter at kriminelle grupperinger omkring Blågårdsplads har gennemført kropsvisitationer af beboere.

Sidste mandag blev en mand visiteret på biblioteket, fordi han sad og kiggede ud på Blågårdsplads af et vindue.

”Det er helt urimeligt. Nørrebro skal være en bydel åben for alle,” siger Kim Christensen, formand for Nørrebro Lokaludvalg:

”Vi skal have øget patruljering i alle kvarterene. Lige nu er det meget koncentreret om Blågårdsplads, men der er også behov i de andre gader - i Mjølnerparken for eksempel. Vi ser meget gerne, at politiet i stigende grad patruljerer til fods. Hollændervogne, der holder opmarcheret, skaber ikke tryghed, men de modsatte. De virker skræmmende i sig selv,” siger Kim Christensen.

Forslagene fra Lokalråd kommer på samme dag, som Københavns Kommune afholder stormøde i Korsgadehallen om situationen på Nørrebro.
Ud over en række ønsker til politiet møde de lokale frem med et helt katalog af ønsker til Københavns Kommune.

”Det er beskedne tiltag, som vi ved er effektive, og som dybest set går ud på, at der skal være andre tilbud til børn ned til 10 år end rekrutteringen til bandemiljøet.”

Se alle forslagene fra Nørrebro Lokaludvalg her.