Niels Hausgaard fik hjertestop - blev genoplivet af sin manager

Niels Hausgaard faldte i 2016 om med hjertestop. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Den folkekære musiker og komiker Niels Hausgaard faldt i 2016 om på sit hotelværelse i Århus på grund af hjertestop, men han blev reddet af sin manager, Tess Pedersen.

Niels Hausgaard afslørede fredag på Tønder Festival, at han ikke havde været her den dag i dag, hvis ikke det var for Tess Pedersen.

»Han ringede til mig inde fra sit hotelværelse og fortalte, at han ikke havde det så godt, og da jeg så gik ind til ham, faldt han om på gulvet. Jeg begyndte med det samme med hjertemassage,« fortæller Tess Pedersen til B.T. og fortsætter:

»Jeg bemærkede overhovedet ikke noget op til, så da han ringer til mig, skynder jeg mig selvfølgelig ud af badet for at komme ind til ham.«

Efter hjertestoppet blev den snart 75-årige Niels Hausgaard hastet til hospitalet, hvor han med det samme blev indlagt.

»I rapporten stod der, at jeg havde brækket otte af hans ribben under hjertemassagen,« forklarer Tess Pedersen.

Det drama, der havde udspillet sig på hotelværelset, valgte Niels Hausgaards nærmeste at fortie, fordi der skulle ro på. I stedet valgte man at fortælle en løgn for hele Danmark, hvor meldingen lød, at han var blevet ramt af en alvorlig lungebetændelse.

»Vi gjorde det simpelthen for at give ham ro på, fordi vi vidste, at Niels meget gerne ville tilbage på scenen, hvis han kom igennem det her,« lyder det fra Tess Pedersen.

Niels Hausgaard optrådte fredag på Tønder Festival, hvor han fortalte, at han i 2016 fik et hjertestop. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen.

Hjertestoppet var simpelthen ikke noget, der skulle fylde noget hos publikum, hvis han kom tilbage på scenen, fortsætter manageren:

»Han skulle kunne træde ud på scenen igen, og så var det bedst, hvis han ikke var ham, der lige havde haft et hjertestop. Det ville fjerne for meget fokus, og så var det nemmere at forklare folk, at han så træt ud på grund af lungebetændelse.«

Indlæggelsen gjorde, at Niels Hausgaard måtte aflyse syv af hans planlagte koncerter de efterfølgende to uger, inden han igen stod på scenen til et show i Esbjerg.

»Efter to uger sad han igen på scenen med en pacemaker, simpelthen som en sikkerhed for ham, og han har den stadigvæk her tre år efter, hvis det samme skulle ske igen,« siger Tess Pedersen til B.T.