Minister-ros til tysk betjent, som skældte ud på bilister, der filmede dødsulykke

Den bayerske indenrigsminister, Joachim Herrmann, roser politibetjenten Stefan Pfeiffer, der reagerede følelsesladet på forbikørende bilister, der ville filme ofre for dødsulykke.

En politimand har ladet følelserne løbe af sig og udskammet bilister der forsøgte at fotografere en alvorlig lastbilsulykke på en bayersk motorvej. Arkivfoto  Fold sammen
Læs mere
Foto: Stefan Puchner

Der er ikke altid, at politiet er så glade for at blive filmet på offentligt sted, men i dette tilfælde faldt det ud til en bayersk betjents fordel.

Betjenten var til stede ved en trafikulykke, som kostede en mand livet, og da han observerede forbikørende bilister finde deres mobiltelefoner frem for at filme og fotografere ulykkesstedet, skred han ind.

»Vil du gerne stige ud og se liget. Vil du?« spørger han blandt andet en passager, som fumler med mobilen fremme, mens chaufføren i samme bil langsomt triller forbi vragene af de havarerede lastbiler.

»Forsvind med dig. Og det skal gå hurtigt,« sagde betjenten, hvis navn er Stefan Pfeiffer.

Politimandens aktion er dokumenteret på video af Der Spiegel.

Senere hiver han en bilist, der selv havde mobilen fremme, ud af en varevogn og forlanger, at han skal følge med ham hen til de omkomne.

»Vil du gerne fotografere et dødt menneske? Der ligger han. Vil du se det. Nej? Hvorfor tager du så billeder,« belærer betjenten, inden han udsteder en bøde til den skamfulde bilist.

En talsmand for politiet understregede senere overfor Spiegel, at Pfeiffer aldrig havde ville vise liget til de nysgerrige bilister. Istedet ville han blot gøre dem opmærksomme på deres gerning, og talsmanden karakteriserede Pfeiffers gerning som om en »følelsesladet« reaktion.

Pfeiffer har selv forklaret sin specielle metode med, at en bøde til de pågældende bilister ikke ville havde haft samme effekt. Han ønskede at vise, ulykken var virkelighed og ikke underholdning.

Betjentens holdning har siden fået ros fra den bayerske indenrigsminister Joachim Herrmann.

»Opførslen fra disse gloende mennesker er forfærdelig og uforsvarlig. Det glæder mig, at betjenten også har fået vakt nogle følelser i de mennesker,« skriver Hermann på Facebook.