Minister »flov på nationens vegne«

Undervisningsministeren vil i dialog med svigtede handelselever før en folkeskolereform.

Undervisningsminister Tina Nedergaard Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en skændsel for hele nationen, at handelsskoleelever regner som elever i 3. eller 4. klasse. Sådan lyder reaktionen fra undervisningsminister Tina Nedergaard (V) efter, at hun har set Berlingske Tidendes webdokumentar, »Alt for mange nuller«.

»Jeg er flov på nationens vegne og bliver bekræftet i, at vores reform er vigtig. Jeg vil gerne i dialog med så mange som mulig, der har deres gang i virkeligheden. Også Tietgenskolen i Odense. Jeg vil gerne drøfte situationen med dem, tale med eleverne og få samlet yderligere erfaringer, der kan bruges i vores reform af folkeskolen,« siger Tina Nedergaard.

LÆS OGSÅ: Læserne: Derfor er folkeskolen slap

Tietgenskolen optager hvert år 100 elever på erhvervslinjen. Af dem regner 80 procent på 3. eller 4. klassesniveau. Halvdelen læser som elever i 3. eller 4. klasse.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gik i går ind i sagen, men han afviser et forslag fra S-formand Helle Thorning-Schmidt og SF-formand Villy Søvndal om et »nationalt kompromis om folkeskolen«.

»Der er ikke brug for en redningsplan. Der er brug for et solidt arbejde ude i skolerne,« siger statsministeren.

Formanden for handelsskoleeleverne, Frederik Skytte Wielsøe, mener, at folkeskolen kunne lære af handelsskolen:

»Vi ved godt, hvorfor eleverne er dårlige, når de starter på handelsskolen og gode, når de er færdige. På handelsskolerne får de unge undervisning i de fag, de finder interessante, og det sker på en måde, der er stimulerende for den enkelte elev.«

Tietgenskolens bestyrelsesformand, Peter Zinck, vil gerne i dialog med regeringen:

»Til enhver tid vil vi gerne indgå i en konstruktiv dialog. Nøjagtig som vi allerede gør det i dag med Odense Kommune,« siger han.