Mimi Jakobsen om nazisag: Sagsøger ikke Paludan

Mimi Jakobsen dropper efter samtale med advokat at anlægge injuriesag mod Stram Kurs-leder Rasmus Paludan.

Rasmus Paludan ankommer til partileder debat hos TV2 på Hovedbanegården i København, tirsdag den 7. maj 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Tidligere minister Mimi Jakobsen kommer hverken til at politianmelde eller sagsøge Rasmus Paludan.

Den tidligere formand for Centrum-Demokraterne og generalsekretær i Red Barnet dropper dermed sagen, efter at Stram Kurs-partistifteren onsdag aften i »Aftenshowet« på DR1 kaldte hende »nazisvin« og »nazist«.

»Jeg troede, man kunne politianmelde sådan nogle fæle påstande, men det kan man ikke. Man skal lægge sag an, og min advokat mener, at jeg godt kan risikere at tabe sagen.«

»Derfor gør jeg ikke mere nu, for den fornøjelse skal manden ikke have«, skriver hun på Facebook.

Først ville hun politianmelde partilederen, hvilket dog ikke er muligt. Derpå overvejede hun personligt at lægge sag an, men den risikerede hun ifølge sin egen advokat altså at tabe.

Mimi Jakobsen sagde i »Aftenshowet«, at den racismedømte og meget islamkritiske Rasmus Paludans tanker er »så tæt på nazistiske tankegange«. Han er blevet opstillingsberettiget til Folketinget.

Det fik Stram Kurs-lederen til at sige, at "jeg synes personligt, at Mimi Jakobsen minder mig allermest om Adolf Hitler af nogen overhovedet i verden".

Senere kaldte han hende for »nazisvin« og »nazist«.

Mimi Jakobsen lagde 4. maj - datoen for Danmarks befrielse under 2. verdenskrig - et opslag på sin Facebook-profil. Her skrev hun, at »en åbenlys nazist kan opstille og blive valgt til det danske folketing«.

Hun nævnte ikke Rasmus Paludan ved navn i opslaget.

Mimi Jakobsen mener, at politikerne i Folketinget skal gå sammen om at fryse Rasmus Paludan og Stram Kurs ude, hvis partiet bliver valgt ind ved valget til Folketinget 5. juni.

»Jeg synes, de danske partiledere skulle gøre, som man gjorde i Sverige med Sverigedemokraterna og sige, at »ham vil vi ikke have noget med at gøre. Vi må finde de flertal, der skal til, og vi vil ikke være afhængige af ham. Hverken med regering eller noget andet«,« sagde hun torsdag.

Mimi Jakobsen mener, at hun i stedet for at dysse sagen ned har pligt til at sige fra over for anklagerne fra Rasmus Paludan. Også selv om han dermed kan få mere opmærksomhed i offentligheden.

»Mange mener, at man skal tie ham ihjel. Men jeg mener, det er meget vigtigt, at der er nogle, der tager afstand og giver ham modstand.«

»Af hensyn til alle de mennesker i Danmark, som han gør kede af det, og som han gør urolige og vrede«, siger hun.

/ritzau/