Michelle Obama nomineret til en Grammy

Den tidligere førstedame Michelle Obama er blevet nomineret til en Grammy for sin erindringsbog »Becoming« i kategorien »best spoken world album«.

Michelle Obama udgav i november 2018 sin erindringsbog »Becoming«. Lydbogsudgaven er nu blevet nomineret til en Grammy i 2020. Arkivfoto: Nicholas Kamm/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

USAs forhenværende førstedame Michelle Obama kan nu skrive Grammy-nomineret på sit CV.

Onsdag blev listen over de nominerede til Grammy Awards 2020 offentliggjort. Her er Michelle Obama nomineret for »best spoken world album« for lydbogen »Becoming« (på dansk: »Min historie«).

Ifølge CBS News er »Becoming« på vej til at blive den bedst sælgende erindringsbog nogensinde med over ti millioner solgte eksemplarer. 27. januar bliver det afgjort, om den bliver belønnet med en Grammy, når prisuddelingsshowet løber af stablen.

Hvis den tidligere førstedame hiver en Grammy med hjem, bliver det den tredje af slagsen i hendes husstand. Den tidligere præsident Barack Obama har nemlig vundet to priser i samme kategori. I 2006 vandt hans lydbog »Dreams of My Father«, og i 2008 blev lydbogen »The Audacity of Hope« belønnet med en pris.

På Twitter udtrykker Michelle Obama sin begejstring over nomineringen:

»Så begejstret over at modtage en Grammy-nominering! Det sidste år har været en meget meningsfuld og spændende tur. Jeg har elsket at høre jeres historier, og jeg fortsætter rejsen. Tak for al kærligheden og opbakningen, som I så generøst har delt.«

I kategorien »best spoken world album« kommer Michelle Obama til at konkurrere mod John Waters’ »Mr. Know-It-All«, Eric Alexandrakis’ »I.V. Catatonia: 20 Years As A Two-Time Cancer Survivor«, »Sekou Andrews and The String Theory«, Sekou Andrews & The String Theory og »Beastie Boys Book« af Michael Diamond og Adam Horovitz.

»Becoming« udkom i november 2018. I marts havde erindringsbogen allerede solgt ti millioner eksemplarer. Bogen følger Michelle Obamas rejse fra barndommen i Chicago til livet efter Det Hvide Hus og kritiserer desuden præsident Donald Trump

Udover sin fortid som USAs førstedame er Michelle Obama forfatter, advokat og tidligere udnævnt som verdens mest beundrede kvinde ifølge en YouGov-undersøgelse.

Michelle Obama blev USAs førstedame, da hendes mand, Barack Obama, blev valgt som landets præsident og indtrådte i sit embede i 2009.