Mette Frederiksen: Det er et angreb på vores tryghed

Selvom meget endnu ikke er opklaret i forbindelse med angrebet på Skattestyrelsen, konkluderede statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde, at det er et angreb på vores fælles tryghed.

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder doorstep om eksplosion ved Skattestyrelsen, i Spejlsalen på Christiansborg i København, onsdag den 7. august 2019. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

På et kortvarigt pressemøde i Statsministeriet udtalte Mette Frederiksen (S) sig om eksplosionen ved Skattestyrelsen ved Nordhavn station. Her betonede hun, at politiet stadig er på et tidligt stadium af sin efterforskning, men at det allerede nu står fast, at angrebet er et »angreb på vores tryghed«.

»Der kan ikke være tale om en tilfældighed. Vi kender ikke endnu motiv, ej heller de gerningsmænd der står bag. Der foregår nu en stor efterforskning og mange ressourcer er allokeret. Det eneste, vi kan sige, er, at vi på ingen måde betragter det som drengestreger eller som en tilfældighed. Og det er klart, at fordi det er en dansk myndighed som skattestyrelsen der bliver ramt, så ser vi på det med særlig alvor,« sagde statsministeren og fortsatte:

»Under alle omstændigheder er det et angreb på vores tryghed. Vi har en s-togslinje der går lige forbi, det var en dejlig varm sommeraften med mange mennesker på gaden, det er en stor arbejdsplads, og det gør noget ved vores tryghed, når det her rammer,« sagde Mette Frederiksen.

Hun udtrykte samtidig forståelse for at medarbejdere hos skattemyndighederne kan føle sig bange.

»Det sætter sig som en stor forskrækkelse, det tager vi hånd om med det kriseberedskab, vi har,« sagde Mette Frederiksen, der også sagde, at politiet har skærpet opmærksomhed på sikkerheden omkring skattekontorerne.

På pressemødet gav det anledning til spørgsmål, om politiet havde ressourcer til at løfte både denne efterforskning og det kommende besøg fra den amerikanske præsident, og Mette Frederiksen svarede her, at hun som tidligere justitsminister var bekendt med presset på politiets ressourcer.

»Men de er i stand til at håndtere også denne situation,« sagde Mette Frederiksen, der forlod pressemødet efter godt fem minutters møde med journalisterne.