Messerschmidt-dommer sletter like: »Jeg ønsker ikke den slags misforståelser«

Retsformand i Messerschmidt-sagen likede et Facebook-opslag om manglende ære i politik, hvor Messerschmidts politiske virke blev nævnt som eksempel. Nu er det slettet.

Morgen Messerschmidt blev idømt seks måneders betinget fængsel ved Retten i Lyngby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I går stod retsformand Søren Holm Seerup i retten og bekendtgjorde, at Morten Messerschmidt skulle idømmes seks måneders betinget fængsel for svig med EU-støtte.

Mindre end et døgn efter likede selvsamme retsformand et opslag på Søren Pinds private Facebook-profil, hvor den tidligere minister ifølge Ekstra Bladet skriver, at »Ære spiller ikke længere en rolle i politik. Eller i samfundet«, og hvori Søren Pind blandt andet er kritisk over for, at  »Messerschmidt fortsætter som DF-næstformand, skønt en idømt fængselsstraf«.

Det skriver Ekstra Bladet.

Morten Messerschmidt blev fredag kendt skyldig i svig med EU-midler. Han ankede på stedet, og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, gav efter dommen udtryk for, at Morten Messerschmidt kan fortsætte sit politiske arbejde i Dansk Folkeparti, indtil landsretten har vurderet sagen.

Det vækker opsigt, at en retsformand ikke blot holder sig til juraen i en sag, men tilsyneladende også giver udtryk for sin personlige holdning i forbindelse med en sag, hvor han selv har været dommer. Partifællerne Søren Espersen og Pia Kjærsgaard undrer sig, og Pia Kjærsgaard kalder det »uværdigt«.

Liket fra Søren Holm Seerup er slettet efter Ekstra Bladets henvendelse. Retsformanden ønsker ikke at stille op til interview, men skriver til Ekstra Bladet:

»Jeg bifaldt opslagets generelle budskab, ikke den specifikke del, som du refererer til,« og uddyber:

»Jeg ønsker ikke den slags misforståelser, hvorfor jeg har fjernet dette 'like' igen. Tak for at gøre mig opmærksom på forholdet,« skriver retsformanden.

Tydelig dommer

Berlingske har dækket hele retssagen og beskrev denne uge, hvordan retsformand Søren Holm Seerup var en meget tydelig dommer, der ikke var bleg for at træde i karakter over for både vidner, anklager og forsvarer.

Som da Morten Messerschmidt på et tidspunkt forsøgte at undskylde sig med, at han jo var politiker og vant til at svare lidt udenom:

»Vi har syv dage, hvor politikere har fire år,« lød Søren Holm Seerups respons til den kommentar.

Søren Pind har skrevet til chefredaktør Henrik Qvortrup, at han ønsker artiklen fjernet og allerede har klaget til pressenævnet over, at Ekstra Bladet har skrevet en historie på baggrund af det private Facebook-opslag på hans lukkede profil.

Dansk Folkepartis pressetjeneste oplyser til Berlingske, at Morten Messerschmidt ikke ønsker at kommentere retsformandens Facebook-aktivitet.

(Berlingske har opdateret artiklen klokken 20.34, blandt andet med et tweet fra partifæller fra Dansk Folkeparti)