Master Fatman bisættes fra Helligåndskirken med farver og cykel

Der var blandt andet farver, samba og rustvognscykel til multikunstner Morten Lindbergs bisættelse.

Pårørende er velkommen til at møde op i farver til entertainer Morten Lindbergs - også kendt som Master Fatman - bisættelse. Philip Davali/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Familie, venner og bekendte tog lørdag afsked med entertainer, dj og radiovært Morten Lindberg, der bedst var kendt som Master Fatman.

Det var Helligåndskirken midt i København, der var centrum for ceremonien. Og afskeden var præget af den folkekære entertainers farverige og festlige personlighed.

»Bisættelsen er for familie, venner og kolleger, og man er velkommen til - i Mortens ånd - at møde op i farver,« har chefredaktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, på vegne af familien oplyst i en pressemeddelelse før bisættelsen.

Foran Helligåndskirken i København venter de pårørende og venner til Master Fatman på at komme ind og tage plads ved hans bisættelse. Philip Davali/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Master Fatmans nære ven, Mia Lund Rao, var sognepræsten, der stod for bisættelsen.

Sange og taler fra blandt andre kunstmaleren John Kørner blev han mindet med, ligesom kisten også var udsmykket af John Kørner.

De den kirkelige ceremoni var færdig, blev kisten ført væk på en rustvognscykel med blomster, og inden da dansede sambapiger Master Fatman ud af kirken.

Morten Lindberg, også kendt som Master Fatman, bisættes fra Helligaandskirken i København, lørdag den 13. april 2019. Bisættelsen er for familie, venner og kolleger, og man er velkommen til - i Mortens ånd - at møde op i farver. (Foto: Philip Davali/Scanpix 2019) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali.

De tilstedeværende i kirken vil dannede herefter et optog via Strøget og Købmagergade til Dronning Louises Bro, hvor blomster fra kirken bliver lagt.

Et privat arrangement på Langelinje Pavillonen vil blive holdt efterfølgende.

Urnen vil i løbet af foråret blive nedsat på Assistens Kirkegård på Nørrebro, skriver mediet.

Morten Lindberg, også kendt som Master Fatman, bisættes fra Helligaandskirken i København, lørdag den 13. april 2019. Bisættelsen er for familie, venner og kolleger, og man er velkommen til - i Mortens ånd - at møde op i farver.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali.

Master Fatman startede sit liv i Munkebo på Fyn i 1965. Efter en opvækst, hvor han blandt andet gik på Rudolf Steiner-skole, slog han i firserne igennem med musikken.

Det var fortolkningerne af gamle Abba-sange og discoklassikere, der førte til hans gennembrud både med livebandet Master Fatman and his Freedom Fighters og senere med albummet »Hail Hail«.

Han kan blandt andet skrive dj, radiovært, filminstruktør, foredragsholder, musiker og tv-vært på cv'et.

Thomas Blachman. Morten Lindberg, også kendt som Master Fatman, bisættes fra Helligaandskirken i København, lørdag den 13. april 2019. Bisættelsen er for familie, venner og kolleger, og man er velkommen til - i Mortens ånd - at møde op i farver. (Foto: Philip Davali/Scanpix 2019) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali.

Den landskendte kunstner mødte sin afrikanske hustru, Herminia Mabunda, under en koncert på Roskilde Festival. De blev gift i 2010.

Året efter fødte hun parrets første fælles datter, Sol. Siden har de fået yderligere tre børn. Derudover har multikunstneren også en søn fra et tidligere forhold.

Morten Lindberg, også kendt som Master Fatman, bisættes fra Helligaandskirken i København, lørdag den 13. april 2019. Bisættelsen er for familie, venner og kolleger, og man er velkommen til - i Mortens ånd - at møde op i farver. (Foto: Philip Davali/Scanpix 2019) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali.

Master Fatman døde 26. marts 2019. Han blev 53 år gammel.

/ritzau/