Mange politikere frygter #metoo-debatten: Derfor holder Jens Kristian Thulesen Dahl sige ude af den

En række medlemmer af Folketinget vil ikke deltage i debatten om #metoo. De mener, at den alt for ofte bliver unuanceret, fremgår det af ny undersøgelse.

Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl ønsker ikke at deltage i #metoo-debatten, fordi han mener, at den er blevet for unuanceret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Flere folketingsmedlemmer afholder sig fra at diskutere sexisme og #metoo. Det fremgår af en undersøgelse foretaget af Avisen Danmark.

63 folketingspolitikere har besvaret Avisen Danmarks spørgeskema. Op mod halvdelen af politikerne svarer, at de ikke deltager i #metoo-debatten, fordi den savner nuancer, ofte er ukonstruktiv og udløser skæv debat eller shitstorm.

En af dem, der har holdt sig ude af debatten, er Jens Henrik Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti. Han ærgrer sig over, at cirka halvdelen af dem, som er med i undersøgelsen, svarer det samme som ham – at de ikke deltager i debatten, fordi den savner nuancer.

»Det er rigtig beklageligt, for jeg tror, det er en vigtig debat. Det er rigtig ærgerligt, hvis denne diskussion udløser berøringsangst for at snakke om det, og man dårligt tør være i rum sammen fysisk, fordi man ikke ved, hvordan det opfattes af nogle. Jeg ville hellere have en konstruktiv debat, som kan lede til, at vi gør ting anderledes i dag eller i morgen. En heksejagt om, hvad der er sket for 20 eller 30 år siden, ved jeg ikke, om der kommer noget godt ud af,« siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Jens Henrik Thulesen Dahl mener, at det er problematisk, at sager, som ligger mange år tilbage, kommer til at fylde så meget i debatten. Han har selv valgt at holde sig uden for debatten, fordi han oplever det, som om at alle udsagn bliver tolket som for eller imod.

Den holdning deler Marlene Ambo-Rasmussen, folketingspolitiker for Venstre. Hun mener, at det kommer til at handle om, hvorvidt man er for mænd og imod kvinder eller omvendt. Hun mener i det hele taget, at debatten har bevæget sig hen på et »grimt« plan, hvor det mere handler om at hænge hinanden ud på sociale medier.

I undersøgelsen svarer godt hver fjerde, at årsagen til, at de deltager aktivt i debatten om #metoo, sexisme og ligestilling, er, fordi den er nødvendig og vigtig. Cirka hver tiende bidrager ikke, fordi han eller hun ikke føler, at de har noget af bidrage med.