Malenes voldsmænd tiltalt

Først ville politiet ikke modtage anmeldelse. Nu er fire unge tiltalt for vold mod gymnasieeleven Malene og hendes to veninder.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De sparkede, de slog og de spyttede, da de overfaldt tre gymnasiepiger på Københavns Hovedbanegård. Til maj skal de for retten.
Fire overfaldsmænd – to drenge og to piger – stod ellers til at slippe gratis fra at have overfaldet den 19-årige gymnasiepige Malene og hendes to veninder 24. januar i år. For selv om politiet kom til stede på banegården og havde mulighed for at anholde gerningsmændene, lod betjentene voldsmændene gå.

Men efter at Berlingske Tidende tog Malenes sag op, har politiet efterforsket overfaldet, og nu er der berammet en straffesag i Københavns Byret den 20. og 27. maj.

Da pigerne stod på banegården efter overfaldet, insisterede Malene og hendes to veninder på at betjentene skulle anholde gerningsmændene, men pigerne endte med selv at blive afkrævet navne og cpr-numre.

Da pigerne nogle dage senere troppede op på Station City for at anmelde sagen, blev de afvist af en erfaren betjent, der gav dem beskeden om, at de måtte tage sagen ”som en oplevelse”.

Berlingske Tidende har efterfølgende opsporet en af de nu tiltalte, en nu 17-årig pige, ’Aisha’. Pigen fortæller i et interview med avisen om en nat med alt for meget alkohol og alt for lidt kontrol.

Den 17-årige, der ikke er kendt af politiet i forvejen, erkender at have deltaget i overfaldet, som hun bittert fortryder.