Mads Mikkelsen skal spille dansk journalist i ny Netflix-film

Den danske skuepiller har landet hovedrollen i en ny film af den anerkendte instruktør Alexander Payne.

Mads Mikkelsen fortsætter med at hive store udenlandske roller hjem. Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mads Mikkelsen bliver ved med at lande store roller i udenlandske film, men denne gang bliver det med et dansk islæt.

Den danske skuespiller har nemlig fået hovedrollen i den anerkendte instruktør Alexander Paynes kommende film, hvor han skal spille en dansk journalist, der tager på roadtrip med sin teenagedatter gennem USA, mens han skriver på en historie for en avis.

Det skriver Soundvenue.

Filmen, som endnu ikke har en officiel titel, er netop blevet samlet op af Netflix, og 53-årige Mads Mikkelsen kommer i kyndige hænder under indspilningen.

Instruktøren Alexander Payne er ifølge Soundvenue kendt som en af Hollywoods mest originale instruktører og har to gange vundet en Oscar for bedste manuskript for filmene »Sideways« fra 2004 og »The Descendants« fra 2012.

Manuskriptet til hans nye film er skrevet af den anerkendte norske forfatter Erlend Loe, som blandt andet er kendt for bogen »Doppler«.

Danske Zentropa er en af producenterne bag filmen, som skal optages i både Danmark, Sverige og USA.

Foruden rollen i den kommende Netflix-film spiller Mads Mikkelsen også med i Thomas Vinterbergs nye film, »Druk«, som forventes at få biografpremiere den 27. august 2020.

/ritzau/