Løkke afviser kritik af hans vagtlægebeslutning

Statsminister Lars Løkke Rasmussen afviser at forholde sig til kritikken af hans optræden som sundhedsminister i 2007, hvor han lagde en undersøgelse af vagtlægeordningen død.

Lars Løkke Rasmussen ved den officielle fotosession under EU-statsledermødet i Bruxelles. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dominique Faget, AFP/Scanpix

BRUXELLES: ”Der er intet nyt under solen.”

Med dette ordvalg afviste statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i nat at kommentere kritikken af hans optræden som sundhedsminister tilbage i 2007.
Dengang stoppede Løkke en forundersøgelse af den udskældte vagtlægeordning, der var kommet under beskydning, fordi daværende justitsminister Brian Mikkelsen (K) nær havde mistet livet på grund af en hjertesygdom efter at være blevet afvist af en vagtlæge.

De praktiserende lægers organisation, PLO, og Danske Regioners sundhedsudvalg havde i efteråret 2006 påbegyndt en større gennemgang af vagtlægeordningen.

Denne gennemgang stoppede Lars Løkke Rasmussen imidlertid som sundhedsminister i et brev af 24. august 2007 med den begrundelse, at regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening ville sætte et større udredningsarbejde i gang vedrørende hele den almene praksis’ rolle i fremtidens sundhedsvæsen.

Ved sit pressemøde i Bruxelles i nat sagde statsministeren videre:

”Sagen ligger fuldt belyst i dagspressen. Derfor har jeg ikke mere at sige.”
Lars Løkke Rasmussen sagde videre, at han ikke havde haft tid til på ny at sætte sig ind i alle sagens detaljer, og han holdt således en dør åben for senere at se på sagen.