Kvindelig soldat blev 22 år

Forsvaret har frigivet navnet på den soldat, der blev dræbt i Afghanistan i går. Konstabel Sophia Bruun efterlader sig mor, far, søskende og en kæreste.

Foto: Privat / Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens sorgen har sænket sig over Antvorskov Kaserne i dag, har forsvaret frigivet navnet på den soldat, der blev dræbt af en vejsidebombe i Afghanistan i går.

Forsvaret bekræfter, at der er tale om en kvindelig soldat, konstabel Sophia Bruun.

Sophia Bruun var skytte i en Piranha mandskabsvogn, der blev ramt af en vejsidebombe - en såkaldt "improviseret sprængladning" - og hun blev ifølge Hærens Operative Kommando dræbt på stedet. To kolleger blev lettere såret.

Fire timer senere blev yderligere tre danske soldater såret af en improviseret sprængladning under de fortsatte operationer i området omkring patruljebase Bridzar. Den ene soldat er hårdt såret. De pårørende er underrettet.

Portrætserie: De faldne danske soldater

Sophia Bruun har været udsendt til Afghanistan siden januar 2010. Hun var udsendt med C-kompagniet, et mekaniseret infanterikompagni.

Sophia Bruun blev 22 år. Hun efterlader sig mor og far, søskende samt en kæreste.

Stabschefen ved Hærens Operative Kommando, brigadegeneral Peter H. Lund, udtaler ifølge HOK:

- Mine tanker går først og fremmest til de pårørende til den dræbte og de fem sårede, og vi vil støtte dem på enhver måde. Jeg tænker også på vore soldater i Helmand, der fortsat løser deres opgaver, selv om de naturligvis er dybt berørte af tabet af deres kammerat.

Med tabet af konstabel Sophia Bruun er antallet af danskere, der har mistet livet i Afghanistan, nu oppe på 32 siden krigens begyndelse. Du kan læse portrætter af de fleste og læse hvordan de omkom i vores serie "De faldne".